Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Creatief met textiel op Handwerkbeurs in Zwolle

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Creatief met textiel op Handwerkbeurs in Zwolle
Het jaarlijks terugkerende evenement voor liefhebbers van textiele hobby’s vindt voor de 18e keer plaats in de IJsselhallen Zwolle. Van donderdag 12 mei tot en met zondag 15 mei is de Handwerkbeurs te bezoeken. Dat meldt Second Events. 

Na twee jaar afwezigheid door COVID-19 is de Handwerkbeurs terug. De beurs waar men materialen kan kopen voor alle textiele hobby’s zoals breien, borduren, haken, quilten, zelf-maak-mode en veel meer. De exposanten uit binnen- en buitenland brengen de nieuwste materialen mee.

Kantklossen 

Naast alle nieuwigheden zijn ook oude technieken en ambachten te zien. Op het kantplein, ingericht door twee kantklosverenigingen, zijn doorlopend demonstraties kantklossen te zien. Belangstellenden kunnen zelf ook een paar klosjes leggen.

Spinnenwiel 

Werken met een spinnenwiel lijkt ouderwets maar niets is minder waar. Steeds meer mensen spinnen hun eigen wol om mee te breien, haken of te weven. Er zijn demonstraties te zien en korte workshops te volgen waarin de bezoeker leert omgaan met spinnenwiel en weefgetouw. Er is een korte workshop ‘spinproeverij’ waarin de techniek van het tolspinnen te zien is.

Achterhoekse dracht 


Er is een boekpresentatie van een nieuw boek over de Achterhoekse dracht. Het gaat over de familie Grevers die al vier generaties de Achterhoekse knipmutsen en plooimutsen (op)maakt. Een boek dat met vele foto’s laat zien hoe de mutsen gemaakt, gewassen, gesteven en geplooid worden. Het boek is gemaakt om een stukje Achterhoeks textiel erfgoed in beeld te brengen en te bewaren voor volgende generaties.

Hobby's 

Op de beurs is praktisch elke textiele hobby vertegenwoordigd. Van breien en haken tot textielverf, borduren, quilten en patchwork maar ook vilten, spinnen, weven, kantklossen en frivolité. De laatste trends zijn te bewonderen ook nieuwe trends zoals Diamond Painting, plotteren en punch needle zijn ook volop aanwezig. De zelf-maak-mode branche is volop aanwezig, zo zijn er diverse naaimachinemerken waar je de nieuwste naai-, borduur- en lockmachines kunt zien. Er zijn een aantal modevakscholen en stoffenwinkels aanwezig voor lessen en de materialen.

Beurs

Naast dat er op de beurs uitgebreid geshopt kan worden bij de vele stands, is er veel inspiratie te vinden bij de diverse boeklanceringen, meet & greets, workshops en demonstraties. Bekende auteurs van handwerkboeken zijn te vinden op de beurs, zoals de populaire haakontwerpsters A La Sascha, Amilishly, Anja Toonen en Jessica Harmsma.

De Handwerkbeurs is open van donderdag 12 mei t/m zondag 15 mei 2022 van 10.00 tot 17.00 uur (op zondag tot 16.00 uur). Parkeren is gratis. Het adres van de IJsselhallen is Rieteweg 4 te Zwolle. Meer informatie is te vinden op de website www.handwerkbeurs.nl.

Door: Nationale Recreatiegids 

 

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.