Europa’s grootste ijssculpturenfestival komt dit jaar weer naar Zwolle

Vanaf 17 december 2022 tot en met 5 maart 2023 is Zwolle de plek waar de meest getalenteerde ijskunstenaars samenkomen om hun werken te presenteren. Hier wordt het Nederlands IJsbeelden Festival 2022 gehouden met als thema “What a wonderful world”. Volgens de organisatie is het festival het grootste winterevenement van Nederland. Dit meldt Weblog Zwolle. 

IJsselhallen 

Het evenement zal net als andere jaren plaatsvinden in de IJsselhallen. Omdat deze evenementenlocatie in de toekomst plaats moet maken voor woningbouw zal dit waarschijnlijk de laatste editie zijn. De toekomstige locatie van het volgende ijssculpturenfestival blijft voorlopig onbekend.

Internationaal 

Met het thema hoopt de organisatie in te zetten op ijssculpturen van over de hele wereld. Er zullen ijsbeelden zijn vanuit Barcelona en Rio de Janeiro. Daarnaast zijn er wereldberoemde ijsreplica’s van de werken van Vincent van Gogh of Het Grote Barrièrerif. In totaal heeft het evenement 40 internationale kunstenaars weten te strikken.

Carvers 

Naast internationale belangstelling zullen er ook veel Nederlandse ‘carvers’ ter plaatsen zijn. Zwolle is wat dat betreft een trekpleister voor ijskunstenaars. Kaarten zijn nog niet te krijgen maar via deze link is het alvast mogelijk om een voorproefje te zien.

Door: Nationale Recreatiegids