Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Groot tekort aan EHBO’ers zet festivalseizoen onder druk

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Het kan nog wel eens een drukke zomer worden voor de hulpdiensten in Nederland. Uit een onderzoek van Editie NL blijkt dat er tot dusver onvoldoende EHBO’ers beschikbaar zijn om te voldoen aan alle festivals die dit jaar op de planning staan. Dit komt voort uit opgeschroefde eisen en duurdere opleidingskosten. Dit meldt Beveiliging Nieuws. 

Veiligheid van bezoekers  

Met het verdwijnen van de coronamaatregelen kunnen festivalvierende Nederlanders weer genieten van ons brede aanbod aan muzikanten en artiesten. Hierbij komt echter veel meer kijken dan het neerzetten van een spectaculaire line-up. Ook moeten er genoeg beschikbare faciliteiten zijn om de veiligheid van festivalgangers te garanderen. Hier vallen beveiligers onder, maar ook EHBO’ers.

Meer eisen 

Problematisch is vooral omdat EHBO’ers die actief waren in 2020 vaak beschikken over verlopen certificaten. Tijdens de pandemie zijn de regels voor EHBO’ers enorm opgeschroefd. Waarbij het vroeger beperkt was tot lichte verwoningen, moeten hulpverleners tegenwoordig omgaan met een groot scala aan temperatuur- of druggerelateerde problemen.

Hogere kosten 

De EHBO’ers moeten hun scholing vaak helemaal zelf vergoeden en festivalorganisaties zijn niet altijd bereid om professionele hulpverleners in te huren. Ook de noodzaak voor AED’s en zuurstofapparaten drukken op de kosten van de festivalorganisaties. De titanen in de festivalbranche zullen deze kosten kunnen dekken maar het risico bestaat dat de kleinere festivals in de financiële problemen zullen komen.

Door: Nationale Recreatiegids 

25 april '24 (10:21)

Nieuwe special guest Dutch Comic Con bekend: Misha Collins van Supernatural

Eerder was al bekend dat Cobie Smulders van How I Met Your Mother en de The Avengers-films naar Dtuch Heroes Dutch Comic Con komt, net als een van de meest populaire Doctor Who-acteurs van onze tijd: David Tennant. Maar nu is nog een nieuwe special guest bekendgemaakt: Misha Collins. Hij is met name bekend van Supernatural, waar hij de rol van Castiel vertolkte. Op zaterdag 22 en zondag 23 januari is Collins aanwezig tijdens Heroes Dutch Comic Con. Dit meldt Heroes Dutch Comic Con. 

25 april '24 ( 8:46)

Beste hoofdrol in grote musical voor Lucas Hamming en Brigitte Heitzer

De prijzen voor beste hoofdrol in een grote musical gaan dit jaar naar Brigitte Heitzer en Lucas Hamming. Zij mochten de prijzen woensdagavond in ontvangst nemen bij de uitreiking van de Musical Awards in het AFAS Theater Leusden.

25 april '24 ( 8:45)

Geen black-outs voor Youp van 't Hek in Carré

De voorstelling van Youp van 't Hek in Koninklijk Theater Carré is woensdagavond "helemaal goed gegaan". Dat laat een woordvoerder van het Amsterdamse theater desgevraagd weten. Een dag eerder moest de cabaretier zijn voorstelling voortijdig afbreken omdat hij last had van black-outs.

25 april '24 ( 8:33)

Tabitha treedt toch niet op tijdens Kingsland

Tabitha heeft haar optreden van komende zaterdag op het evenement Kingsland in Rotterdam afgezegd. Op Instagram schrijft de 31-jarige zangeres dat de show niet doorgaat om "persoonlijke redenen".

25 april '24 ( 8:31)

Musical Awards: Melk en Jesus Christ Superstar grote winnaars

Jesus Christ Superstar en Melk zijn de grote winnaars van de Musical Awards, die woensdagavond zijn uitgereikt in het AFAS Theater Leusden. De producties verzilverden elk vijf awards, waaronder die voor respectievelijk beste grote musical en beste kleine musical. De musicalprijzen zijn woensdag voor de 22e keer uitgereikt.

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.