Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

1000 jaar Nederlandse geschiedenis vereeuwigd in Playmobil

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
In Museum Vlaardingen loopt vanaf zaterdag 9 april de tentoonstelling Strijd om Vrijheid. 1000 jaar Nederland in Playmobil. Het belooft een unieke expositie te worden waarbij een aantal sleutelmomenten uit de Nederlandse geschiedenis zijn vastgelegd. Dit meldt Vlaardigen24. 

Canon 

Foto’s van de tentoonstellingen weergeven een indrukwekkende historische setting. Het museum neemt bezoekers mee langs 12 belangrijke historische gebeurtenissen vanaf de middeleeuwen. Hierbij is er aandacht voor gebeurtenissen die bekend zijn in de nationale canon. Denk aan de moord op de Hollandse Graaf Floris, het smeekschrift van de edelen die leidde tot de uitbraak van de tachtigjarige oorlog, de moord op Willem van oranje en het Rampjaar van 1672.

Vlaardingse toiletmoord 

Ook wilde de tentoonstelling aandacht besteden aan sleutelmomenten binnen de geschiedenis van Vlaardingen, zoals de Vlaardingse Toiletmoord van 1076. Deze opzienbarende gebeurtenis behelsde de dood van een hertog die werd neergestoken vanuit de onderkant van zijn latrine, nadat deze vanaf de buitenkant was beklommen door een huurmoordenaar genaamd Gijsbert. Met behulp van het veelzijdige Playmobilspeelgoed is de dramatische scene overzichtelijk uitgebeeld.

1000 jaar Nederland 

Fans van Playmobil en het verleden kunnen deze tentoonstelling niet missen. Meer dan 4000 poppetjes, paarden, schepen en kastelen vertellen 1000 jaar Nederlandse geschiedenis. Het museum is van dinsdag tot zaterdag geopende van 10:00 tot 17:00. Op zondagen is dit van 12:00 tot 17:00. Meer informatie is te vinden via deze link.

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Museum Vlaardingen

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.