Tropicana Fest Rotterdam trapt het festivalseizoen af

Volgend weekend luidt Rotterdam officieel de start van het festivalseizoen in. Naast de opening van de Biergarten kunnen fans van cultuur rekenen op een weekend vol tropisch feesten tijdens Tropicana Fest. Dit meldt Indebuurt. 

BlueCity was voorheen een tropisch zwemparadijs. Tegenwoordig in het omgetoverd tot een reusachtige evenementenhal met een uniek sfeer. Tropicana Fest probeert een festival neer te zetten die past binnen een hippe hybride-trend. Naast muziek is er ook ruimte voor kunst. De twee dienen elkaar aan te vullen om de bezoeker een grensoverschrijdende ervaring aan te bieden.

Stedelijk onderwerp 

Met het thema ‘URBANISMS’ probeert  Tropicana Fest de aandacht te trekken naar de belevingswereld in de steden, in het bijzonder Rotterdam. Hoe zijn steden gemaakt en zijn ze wel gemaakt om in te leven? Hoe vormt architectuur ons welzijn en hoe we kijken naar onze omgeving.

In het licht van deze vragen zullen Dj’s de dansvloer voorzien van de nodige hitjes. 15 lokale kunstenaars en 7 artiesten zijn te bewonderen op 1, 2 en 3 april 2022. Volg deze link voor informatie over de tickets en de line-up.

Door: Nationale Recreatiegids