TT Circuit Assen verwacht tienduizenden autoliefhebbers bij DAY1 World of Cars

Zondag 27 maart a.s. vindt de eerste TT Edition plaats van DAY1 World of Cars. DAY1 World of Cars is een innovatieve autoshow waar de “online en offline” wereld samen komen. DAY1 World of Cars wordt een verrassende show waar het draait om auto’s, maar ook lifestyle, sport, gaming, muziek en waar de bezoeker oog in oog komt te staan met zijn of haar favoriete auto’s, influencers, bekende presentatoren, coureurs, acteurs en nog veel meer. De bezoekers komen ogen en oren te kort bij de Car Catwalk op de paddock en de Drive of Fame op het circuit, waar de mooiste supercars of de dikste autocreaties af en aan rijden "on stage”. Op het circuit worden dragraces georganiseerd, waarbij sportieve auto’s elkaar uitdagen om de snelste tijd op 201 meter, oftewel de 1/8 Mile, neer te zetten. Dat meldt 402 Automotive. 

Ronald van den Broek en Patrick Pollemans van 402 Automotive: "Wij zijn zeer verheugd dat we nu eindelijk na twee jaar in de wachtstand ons partnership met JayJay Boske en DJ La Fuente kunnen starten in Assen. Oorspronkelijk wilden we met pasen 2020 een indoor editie doen in Jaarbeurs Utrecht en die is verplaatst naar 8 tot en met juli komende zomer. We hebben daarom eind maart een eventdag vrijgemaakt om het publiek niet tot de zomer te moeten laten wachten. Al meer dan 25 jaar organiseren we elk jaar meer dan 15 tot 20 autoshows door heel Nederland, maar wat we nu in Nederland gaan neerzetten is nog nooit vertoond. We laten met onze events al jaren zien, dat honderdduizenden autofans graag shows bezoeken. Maar de vlucht die social media en YouTube nemen op autogebied is enorm. Social media zijn daarnaast al jaren niet weg te denken uit onze marketing mix.Er zijn inmiddels al tientallen bekende vloggers en YouTubers actief op internet in binnen- en buitenland met ieder een steeds sneller groeiende schare fans.

Showcars 

Deze petrolheads krijgen nu de kans om oog in oog te staan met hun idool en hun favoriete droomauto. Natuurlijk blijft het niet bij de autocollectie van DJ La Fuente. De mix aan showcars bij de TT Edition is enorm gevarieerd: zo komt voor het eerst een Pagani Huayra BC Roadster naar Nederland, zie je 1000+ PK Supra's knallen op het circuit en zie je een Porsche collectie die je nooit ziet (959, 918, Carrera GT) en kun je getuige zijn van een 10-tal vlammende Nissan GTR's. JayJay Boske en DJ LaFuente van het populaire Youtube-kanaal DAY1 nemen daarnaast ook vrienden mee zoals Bizzey, Jebroer en Chahid alias Dutch Performante met hun bolides. Maar autofanaten die zelf een mooie showcar hebben, mogen deze tonen op de showpaddocks met meer dan 1.500 unieke auto’s.

Dimensie verder 

JayJay Boske en DJ La Fuente van DAY1 Lifestyle, een van de initiatiefnemers van dit nieuwe event: "Er zijn al jaren tal van indoor- en outdoorshow op automotive gebied, maar World of Cars gaat een dimensie verder. In Jaarbeurs en nu eerst in Assen komt onze "online" wereld van YouTube samen met de "offline" wereld van 402 Automotive."

Auto content 

DJ La Fuente en JayJay Boske zijn al 5 jaar bezig op Youtube waar zij de dikste auto content samen maken op Day1. Het idee ontstond om de trouwe kijkers online, offsite bij elkaar te brengen en deze mega-community fysiek bij elkaar te brengen. Waarbij de online ervaring ineens tot leven komt op een fysieke plek; in real life kun kijkers gaan ervaren wie en wat ze normaal online zien.

Het auto event vindt plaats op zondag 27 maart op het TT Circuit Assen. Er worden meer dan 20.000 bezoekers verwacht. De Jaarbeurs editie vindt plaats in het weekend van 8 tot en met 10 juli. Kijk voor meer informatie over het programma en tickets op de website

Door: Nationale Recreatiegids