Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nederlandse "We Are the World' wordt massaal gezongen op basisscholen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De Nederlandse versie van We Are the World, een lied dat veel basisscholen woensdag tegen 12 uur zingen voor Oekraïne, is meer dan 16.000 keer gedownload. Dat hebben de initiatiefnemers, Jiska Noortman en Hubert-Jan Horrocks, woensdag aan ANP laten weten.

Het idee van de docent van een basisschool in Heiloo is dat zo veel mogelijk scholieren woensdag op hun schoolplein de Nederlandse versie van het bekende goededoelennummer van USA for Africa zingen. De website werd donderdag in de loop van de dag gelanceerd.

Het is de bedoeling dat woensdag om 11.55 uur zo veel mogelijk kinderen op schoolpleinen door heel Nederland gaan meezingen. Het miniconcert kan dan gekoppeld worden aan een geldinzameling voor Giro555, voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. De initiatiefnemers hebben gekozen voor dit tijdstip, vijf voor twaalf, om "de ernst van de situatie in Oekraïne aan te geven".

Geld ophalen 

Hoe de basisscholen geld voor Giro555 ophalen met de actie mogen zij zelf verzinnen. "Scholen zijn vrij in de wijze waarop zij het geld ophalen. Dit kan bijvoorbeeld door met de pet rond te gaan of door donaties van ouders, opa’s, oma’s en buren", meldt juf Jiska op de website. "Vervolgens maken scholen het opgehaalde bedrag zelf over naar Giro555." Het onderwerp Oekraïne leidt tot veel vragen van en onrust onder leerlingen op basisscholen. Dit komt mede door alle filmpjes van leeftijdsgenoten in de oorlog die zij online zien.

We Are the World van Michael Jackson, Lionel Richie en Quincy Jones is een lied dat in 1985 werd uitgebracht om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de hongersnood in Ethiopië. Aan de uitvoering verleenden tientallen wereldberoemde zangers hun medewerking. Het nummer stond wekenlang op de eerste plek van de hitlijsten.

Door: ANP 

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.

17 april '24 (10:25)

Extra concert van Froukje in AFAS Live

Froukje geeft komend najaar een derde concert in AFAS Live in Amsterdam. De extra show is op 22 november, maakt concertorganisator MOJO woensdag bekend.

16 april '24 (12:17)

Racoon in het najaar opnieuw op clubtour

Racoon gaat dit najaar op clubtour door Nederland. Dat maakt de band dinsdag bekend. De tour draagt de naam It Is What It Is, net als het nieuwe album dat Racoon dit najaar uitbrengt.