Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Di-rect concert op beeldschermen door heel Nederland

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
DI-RECT geeft op donderdag 14 april 2022 een livestream concert vanuit een uitverkocht Amare in Den Haag. Dit wordt de eerste livestream van de band waar ook publiek bij aanwezig is. Via de stream kunnen nu fans zonder een toegangskaart toch de show vanuit huis zien. Kaarten voor de livestream zijn nu verkrijgbaar middels het ‘pay what you like’ principe via www.di-rect.com. Dit meldt Entertainment Business. 

“Na 2 jaar pandemie is het heerlijk om weer op pad te kunnen! Gelukkig hebben we de afgelopen jaren niet stil gezeten, met livestreams hebben we een heel nieuw creatief palet aangeboord. Nu we weer live mét publiek kunnen spelen lijkt dit ons een mooie gelegenheid om twee werelden bij elkaar te brengen. Daarom gaan we met onze volledige livestream crew de laatste show van de tour streamen voor iedereen die er die avond niet bij kan zijn!” – aldus de band.

Meer dan 60.000 kaarten   

DI-RECT speelt vanaf 11 maart een uitverkochte clubtour in elf steden door heel Nederland. Traditiegetrouw sluiten zij hun tour af in thuisstad Den Haag. Via deze nieuwe livestream kunnen ook fans die niet in de zaal staan het concert ervaren. De livestream vanuit Amare is de achtste livestream die het Haagse vijftal sinds 2020 organiseert. Tot nu toe kochten meer dan 60.000 mensen een kaartje voor de livestreamconcerten van DI-RECT in Den Haag.

DI-RECT scoorde afgelopen jaar hun grootste hit ooit met ‘Soldier On’ en won in januari de prestigieuze Popprijs. Op zaterdag 22 oktober 2022 staat een groot concert gepland van de Haagse band in Rotterdam Ahoy. Ook heeft DI-RECT een volle festivalzomer in de planning staan.

Amare is het nieuwe cultuurcentrum in Den Haag. Het aan het Spuiplein gelegen pand opende in september 2021 voor het eerst haar deuren voor makers en publiek. Onder meer het Residentie Orkest, met wie DI-RECT vorig jaar nog een livestream heeft gespeeld, is gevestigd in het centrum. Het concert van DI-RECT in Amare is een samenwerking met het lokale poppodium Paard.

Tickets 

Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar middels het ‘pay what you like’ principe via www.di-rect.com. Het is ook mogelijk om bij het ticket de nieuwe limited edition van het album ‘Wild Hearts’ te bestellen. Ook is er een breed scala aan merchandise verkrijgbaar. 

Door: Nationale Recreatiegids 

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.

17 april '24 (10:25)

Extra concert van Froukje in AFAS Live

Froukje geeft komend najaar een derde concert in AFAS Live in Amsterdam. De extra show is op 22 november, maakt concertorganisator MOJO woensdag bekend.

16 april '24 (12:17)

Racoon in het najaar opnieuw op clubtour

Racoon gaat dit najaar op clubtour door Nederland. Dat maakt de band dinsdag bekend. De tour draagt de naam It Is What It Is, net als het nieuwe album dat Racoon dit najaar uitbrengt.