Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Keukenhof Holland luidt een warme lente in

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Op 24 maart opent bloemenpark Keukenhof haar deuren weer voor het publiek. Het park, dat onderdeel uitmaakt van het gelijknamige landgoed, verwelkomt de terugkeer van de zon met onder andere een klassieke bloemencollectie. Dit meldt Keukenhof Holland.  

De eerste bloemen zijn al hard in bloei en de zaaiers liggen perfect op schema om de nieuwe gasten te ontvangen over ruim twee weken. De bloemtentoonstellingen worden al sinds 1950 opengesteld voor het publiek.  

Neerlands klassiekers    

De eerste bloemenshow die op de planning staat zal zich richten op hyacinten en tulpen. Kwekers vanuit heel Nederland laten hier hun meest felgekleurde bloemen zien. Een week later zullen de bloementuinen in het teken staan van de Oud-Hollande cultuur. Denk aan authentieke kledendracht, vergeten muziek, kaas, molens, klompen en uiteraard de fraaiste tulpen. Ook anthuriums en orchideeën zijn te bewonderen, net als fresia’s en gerbera’s. 

Historie 

Het landgoed doet als sinds 1857 dienst als onderkomen voor de belangrijkste bloemsoorten in Nederland. Naast de tentoonstellingen is het ook mogelijk om Kasteel Keukenhof te bezoeken. Het Keukenhof blijft tot op de dag van vandaag een populaire locatie onder de Koninklijke familie. Door het sprookjesachtige aanzien van het landgoed is dit niet verwonderlijk.Volg deze link voor meer informatie over tickets. 

Door: Naitionale Recreatiegids 

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.