Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

24 uur lang muziek maken voor Oekraïne tijdens de Jostimarathon

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
De gezelligste band van Nederland – de Jostiband – gaat dit weekend tijdens de Jostimarathon maar liefst 24 uur achter elkaar muziek maken. Deze megaprestatie gaan zij leveren om geld op te halen voor de inwoners van Oekraïne. Het land verkeert in nood, de supermarkten zijn leeg en de behoefte aan water en brood groeit met de dag. De Jostiband komt met deze muzikale marathon in actie om broodnodige hulp te bieden! Dat meldt de Jostiband - Jostimarathon. 

De Jostiband heeft sinds 2013, toen zij daar een reeks concerten gaven, een speciale band met Oekraïne. Tijdens het bezoek daar leerden zij namelijk Arenda Vasylenko kennen. Arenda woont al 21 jaar samen met haar gezin in Oekraïne en zet zich hierin voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking. Samen met haar man Andriy runt zij in Brovary, op een kleine 10 kilometer van Kiev, een eetcafé en bakkerij. Ze hebben dit opgezet om jongeren met het downsyndroom of autisme aan het werk te helpen. In de jaren na het bezoek aan Oekraïne heeft de band altijd contact gehouden met de familie Vasylenko.

Bake4Ukraine 

Op dit moment raken de supermarkten in Oekraïne steeds leger en het wordt het voor de lokale bevolking steeds moeilijker om aan levensmiddelen als brood en water te komen. In plaats van te vluchten besloot de familie Vasylenko om in actie te komen en het project Bake4Ukraine te starten. Ondanks de bombardementen – die vlakbij plaatsvinden – draait de bakkerij de afgelopen overuren om genoeg brood te bakken voor de militairen, het ziekenhuispersoneel en alle anderen die niet meer aan deze basisbehoeften kunnen komen. In het café, Cafe 21.3, wordt in grote stoomketels soep gemaakt en rondgebracht naar oude mensen en mensen met een handicap. Veel vrijwilligers helpen met gevaar voor eigen leven mee en dankzij hun hulp kan de familie Vasylenko steeds meer mensen van eten en drinken voorzien.

Jostimarathon 

De Jostiband wil graag helpen door geld op te halen voor het project, zodat Bake4Ukraine ook de komende tijd voldoende grondstoffen kan blijven inkopen! Op vrijdag 4 maart starten de bandleden om 19:00 uur met de 24-uur durende Jostimarathon. Nooit eerder speelde de band zolang achter elkaar muziek. In verschillende samenstellingen, en met hele bijzondere gasten, gaan zij continu liedjes uit het repertoire van de Jostiband spelen. Het belooft een unieke belevenis te worden. Iedereen die tijdens de marathon mee wil spelen met de Jostiband is welkom, uiteraard wel tegen een donatie voor dit goede doel. De Jostimarathon is tot zaterdag 5 maart 19.00 uur te bezoeken bij Ipse de Bruggen, De Haven, Spoorlaan 19 in Zwammerdam. Gedurende de marathon is er ook regelmatig live-contact met de familie Vasylenko. Zo volgen we met elkaar ook de actuele situatie in het land.

Jij kunt ook eenmalig gratis een optreden van de Jostiband bijwonen, het gehele optreden is namelijk vanaf vrijdagavond online te volgen via www.jostimarathon.nl.

In ruil voor dit sympathieke optreden en om ook zelf een steentje te kunnen bijdragen kun je via de actiesite een donatie doen. De opbrengst van deze unieke marathon komt ten goede aan het project Bake4Ukraine. Zo kunnen de bijzondere vrienden van de Jostiband, Arenda en Andriy Vasylenko, ook de komende tijd mensen in Oekraïne van eten en drinken voorzien.

Door: Nationale Recreatiegids 

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.