S10 haar songfestivalnummer maakt indruk op oud-kandidaten

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Het liedje dat S10 in mei op het Eurovisie Songfestival zingt, is goed ontvangen door enkele ervaringsdeskundigen. Oud-songfestivalkandidaten als Duncan Laurence en Jeangu Macrooy mochten het nummer al horen en zijn positief, zo laten ze weten in een filmpje dat AVROTROS online heeft gezet.

"Ik vind het mooi hoe haar stem de boodschap draagt. Het voelt zo echt en zo authentiek", zegt Macrooy, die vorig jaar namens Nederland meedeed. "Ik vind het geweldig dat Nederland na zoveel jaar weer meedoet met een Nederlandstalig nummer. Ik houd van een goed verdrietig nummer en dit is dat zeker."

Volgens Laurence gebruikt S10 in het refrein woorden "die ook in het Engels kunnen werken". "̈Ik hoop dat mensen de songtekst gaan googelen, want het is heel mooi." De Grieks-Nederlandse Stefania is onder de indruk: "Dit is een heel goed Eurovisie-liedje".

César Sampson, die in 2018 voor Oostenrijk derde werd, zegt dat S10 "een geweldige stem" heeft. "Innemend. Ik hou ervan. Het gaat een tijdje duren voordat ik dit refrein mee kan zingen, maar toch is het pakkend. Dit is misschien wel m'n favoriete nummer tot nu toe."

De Zwitser Gjon's Tears, vorig jaar derde, denkt dat een Nederlandse tekst zeker niet kansloos is. "Als jij en jouw stem de boodschap zijn, dan begrijpen mensen je, ongeacht de taal", zegt hij. "Wow, ik vind het een geweldig nummer en ik weet zeker dat jullie het mooi vinden."

Perspresentatie 

S10 presenteert haar nummer donderdag in Amsterdam. Tot nu toe is alleen bekend dat het om een Nederlandstalig lied gaat.

Door: ANP