Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Stemhokjes staan dit jaar ook in bioscopen, poppodia en musea

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Over twee weken zijn er tijdens de gemeenteraadsverkiezingen naast stemlokalen in bibliotheken, buurthuizen en scholen ook genoeg bijzondere plekken te vinden waar mensen hun stem uit kunnen brengen.

Zo kunnen inwoners van Rotterdam terecht in de voetbalstadions van Sparta of Excelsior. In Utrecht kan er gestemd worden in Stadion Galgenwaard of in het Spoorwegmuseum. In Amsterdam opent het Olympisch Stadion de deuren voor stemmers, net als het Concertgebouw, het Scheepvaartmuseum, het Eye Filmmuseum en de Tolhuistuin.

'Stem als een Ster'-route 

In Tilburg verandert poppodium 013 tijdelijk in een stembureau speciaal gericht op jongeren. Na het stemmen in de zaal kunnen stemmers de speciale 'Stem als een Ster'-route lopen, en zo een "unieke backstage experience" krijgen, aldus 013. Andere concertzalen waar stemlokalen worden opgetuigd zijn TivoliVredenburg in Utrecht en PAARD in Den Haag. Verdere opvallende stemlocaties in de hofstad zijn het Kurhaus, de Koninklijke Schouwburg en het Kunstmuseum.

Riksja's gratis beschikbaar 

Weespenaren, die dit jaar vanwege een herindeling stemmen voor de gemeenteraad van Amsterdam, kunnen stemmen in een brandweerkazerne, en Arnhemmers kunnen hun stem uitbrengen in de voormalige Koepelgevangenis. In Valkenburg aan de Geul gaan speciale riksja's rijden die inwoners die slecht ter been zijn naar de stembus te brengen. De gemeente stelt de fietskarretjes gratis beschikbaar, zo meldde TV Valkenburg eerder.

Kleinste stembureau van Nederland 

In het Overijsselse Marle is het kleinste stembureau van Nederland te vinden. De voorzitter van het stembureau, Wim Westhoff, ontving kiezers altijd in zijn eigen woonkamer, maar vanwege het coronavirus moet hij dit keer uitwijken naar zijn schuur, net als vorig jaar tijdens de Tweede Kamerverkiezingen.

Filmbezoek 

Dit jaar kan stemmen ook gecombineerd worden met een filmbezoek. In verschillende Pathé-bioscopen in Amsterdam, Ede, Tilburg, Utrecht en Maastricht worden stemlokalen ingericht.

Door: ANP 

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.