Toerisme toegankelijk voor mensen met een handicap

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
Dag van Toegankelijk Toerisme: 11 maart in het teken van inclusiviteit Amsterdam, 17 februari 2022 – Voor de tiende keer zet de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) met de ‘Dag van Toegankelijk Toerisme’ aan tot nadenken over hoe de internationale reisbranche kan voldoen aan de groeiende vraag naar inclusieve reizen. Dit meldt Deutsche Zentrale für Tourismus. 

Het evenement wordt geopend door Claudia Müller, overheidscoördinator voor maritime Wirtschaft & Tourismus (maritieme economie en toerisme), en Jürgen Dusel, regeringscommissaris voor belangen van personen met een handicap. 

De DZT zal zich op de ‘Dag van Toegankelijk Toerisme’ 2022 focussen op de inhoudelijke kernpunten, zoals de best practices voor de planning en uitvoering van het toegankelijk maken van toeristische voorzieningen en evenementen, de toegankelijke ervaring van bezienswaardigheden en de integratie van nieuwe digitale communicatiemogelijkheden, waaronder augmented, mixed en virtual reality.

Achtergrond  

De Dag van Toegankelijk Toerisme wordt georganiseerd vanuit het Duitse ministerie voor Economische Zaken en Klimaat. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de deelstaatwerkgroep ‘Tourismus für Alle’ (Toerisme voor iedereen), het samenwerkings- verband ‘Leichter Reisen – Barrierefreie Urlaubsziele in Deutschland’ (Gemakkelijker reizen – toegankelijke vakantiebestemmingen in Duitsland) en de Messe Berlin. De Duitse Bundestag heeft besloten dat de DZT voor de achtste keer op rij verantwoordelijk is voor de organisatie van dit branchegerelateerde evenement.  

De Dag van Toegankelijk Toerisme vindt plaats op de vrijdag van het ITB-congres op 11 maart 2022 van 10.30 tot 14.30 uur (CET). Deelname is gratis. U kunt zich via www.germany.travel/tdbt inschrijven voor het online-evenement. Geregistreerde deelnemers zullen vervolgens de toegangsgegevens ontvangen. 

Door: Nationale Recreatiegids