Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Toerisme toegankelijk voor mensen met een handicap

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Dag van Toegankelijk Toerisme: 11 maart in het teken van inclusiviteit Amsterdam, 17 februari 2022 – Voor de tiende keer zet de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) met de ‘Dag van Toegankelijk Toerisme’ aan tot nadenken over hoe de internationale reisbranche kan voldoen aan de groeiende vraag naar inclusieve reizen. Dit meldt Deutsche Zentrale für Tourismus. 

Het evenement wordt geopend door Claudia Müller, overheidscoördinator voor maritime Wirtschaft & Tourismus (maritieme economie en toerisme), en Jürgen Dusel, regeringscommissaris voor belangen van personen met een handicap. 

De DZT zal zich op de ‘Dag van Toegankelijk Toerisme’ 2022 focussen op de inhoudelijke kernpunten, zoals de best practices voor de planning en uitvoering van het toegankelijk maken van toeristische voorzieningen en evenementen, de toegankelijke ervaring van bezienswaardigheden en de integratie van nieuwe digitale communicatiemogelijkheden, waaronder augmented, mixed en virtual reality.

Achtergrond  

De Dag van Toegankelijk Toerisme wordt georganiseerd vanuit het Duitse ministerie voor Economische Zaken en Klimaat. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de deelstaatwerkgroep ‘Tourismus für Alle’ (Toerisme voor iedereen), het samenwerkings- verband ‘Leichter Reisen – Barrierefreie Urlaubsziele in Deutschland’ (Gemakkelijker reizen – toegankelijke vakantiebestemmingen in Duitsland) en de Messe Berlin. De Duitse Bundestag heeft besloten dat de DZT voor de achtste keer op rij verantwoordelijk is voor de organisatie van dit branchegerelateerde evenement.  

De Dag van Toegankelijk Toerisme vindt plaats op de vrijdag van het ITB-congres op 11 maart 2022 van 10.30 tot 14.30 uur (CET). Deelname is gratis. U kunt zich via www.germany.travel/tdbt inschrijven voor het online-evenement. Geregistreerde deelnemers zullen vervolgens de toegangsgegevens ontvangen. 

Door: Nationale Recreatiegids  

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.