Kingsland keert terug naar Groningen met indrukwekkende line-up

Door Redactie Nationale recreatiegids
5 min
Het jaarlijkse festival Kingsland belooft grote namen aan te trekken in Groningen. Tijdens de verjaardag van de Koning is er voor liefhebbers van elektronische muziek elk wat wils. Van Hardstyle tot techno en van EDM tot hiphop. Dit melden verschillende nieuwsorganisaties, waaronder Hardnews en RTV Noord.  

Hoofdprogramma 

Het Stadspark wordt al sinds 2016 verlicht in een warme oranje gloed. Niet alleen in Groningen maar ook in Amsterdam en Rotterdam. De artiesten zullen zoals vanouds optreden op verschillende podia. Op de Mainstage zijn een paar grote namen vertegenwoordigd. De hardstyle-scene kan zich verheugen op Headhunterz en Wildstylez, terwijl fans van het EDM-genre kunnen uitkijken naar Nicky Romero. Daarnaast zijn er ook acts van de Amsterdamse Snelle en de zangeres Maan, bekend uit The Voice of Holland.

Gevarieerde line-up 

In Groningen mag Kraantje Pappie natuurlijk niet ontbreken van de hiphopstage genaamd ‘Tiktak’. Naast hem verschijnen bekende artiesten zoals Bizzey, Ronnie Flex en Bilal Wahib. Een interessante notering is Lil Kleine. Zo meldde het ANP op 15 februari dat zijn standbeeld is verwijderd uit Madame Tussauds naar aanleiding van een veroordeling voor mishandeling. Het NOS meldde daarnaast dat radiozender FunX heeft besloten om de muziek van de rapper niet meer te draaien naar aanleiding van de rechtszaak. Of dit ook gevolgen heeft voor zijn optreden tijdens Kingsland is nog onduidelijk.  

Op de laatste stage genaamd ‘Ants’ zijn de acts vertegenwoordigd die weliswaar grote bekendheid hebben binnen hun scene maar net buiten de nationale mainstream vallen. Denk hierbij aan techno-acts zoals Joris Voorn of het Oekraïense dj-duo ARTBAT.

Kingsland Festival Groningen vindt plaats op 27 april van 13.00 tot 00.00 uur. Bezoek deze link voor meer informatie over tijden en tickets. 

Door: Nationale Recreatiegids/ Mila Tukker