Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nachtclubs en discotheken zijn het zat en gooien de deuren open

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Nachtclubs en discotheken gooien volgende week zaterdag hun deuren open. Brancheorganisatie Nachtbelang en het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC) zeggen het zat te zijn dat bij de plannen van het kabinet om de samenleving te heropenen niet aan hen wordt gedacht. Op 12 februari willen zij clubs door het hele land open hebben.

"En niet voor één nacht, maar gewoon weer elke nacht", wordt gezegd in een filmpje op de Instagram-pagina van de actie De nacht staat op. "Iedereen verdient de nacht om zichzelf te leren kennen of te zijn. Wie dat niet inziet, zit te slapen. Daarom staat de nacht op om de overheid en iedereen weer wakker te schudden."

Volgens een woordvoerder van de actie is het doel dan ook clubs weer onder de aandacht te brengen. "We merken dat dat helemaal niet gebeurt en dat doet gewoon pijn na al twee jaar dicht te zijn."

Andere locaties en feestjes 

"Met de actie willen we zelf laten zien hoe we weer veilig open kunnen", aldus de zegsman. Volgens hem staat vast dat de doelgroep van nachtclubs elkaar nu opzoekt op andere locaties en feestjes. "Wij kunnen dat veel veiliger doen met beveiligers, barpersoneel en goede afzuiginstallatie." De bedoeling is dat tijdens de nacht van de actie wordt gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs (CTB).

1G-beleid 

Maandag gaat de sector nog in overleg met het ministerie van Economische Zaken. Dat gaat volgens het ministerie over "input verzamelen om mee te nemen naar het weegmoment voor het kabinet". Volgens een woordvoerder zal dus geen besluit worden genomen over het gebruik van 1G in het nachtleven, waarbij alle bezoekers getest worden. 'Coronaminister' Ernst Kuipers zei vorige week nog in de Tweede Kamer te willen onderzoeken of de nachthoreca met het zogeheten 1G-beleid open zou kunnen.

Volgens de nu geldende regels moet de horeca om 22.00 uur sluiten en is een zitplaats verplicht.

Door: ANP

12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

12 april '24 (10:01)

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

12 april '24 ( 8:51)

Saïda Maggé neemt presentatie Koningsdaguitzending NOS dit jaar op zich

De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door Saïda Maggé. De nieuwspresentator neemt daarmee het stokje over van Jeroen Overbeek, die de live-uitzending de afgelopen jaren van commentaar voorzag.

12 april '24 ( 8:43)

Jonas Brothers verplaatsen Europees deel van tournee, show in Ziggo Dome verzet

De Amerikaanse band Jonas Brothers heeft het Europese deel van hun tournee verplaatst. Concertorganisator MOJO laat weten dat het concert dat de broers op 10 juni in Ziggo Dome zouden geven, nu op donderdag 3 oktober plaatsvindt. Als reden worden "planningconflicten" genoemd.

11 april '24 (15:19)

DI-RECT, Jonna Fraser en Waylon ook te zien op Zwarte Cross

Waylon, Jonna Fraser, DI-RECT en Living Colour zijn donderdag toegevoegd aan de line-up van Zwarte Cross. De organisatie maakte 51 nieuwe namen bekend die optreden tijdens het muziekfestival in Lichtenvoorde.

11 april '24 (10:21)

Dit zijn de presentatoren van Het Grote Songfestivalfeest

Cornald Maas en Edsilia Rombley presenteren in december de vierde editie van Het Grote Songfestivalfeest. Net als vorig jaar praten zij het evenement in de Ziggo Dome aan elkaar, is donderdag bekendgemaakt.

11 april '24 ( 8:55)

Grootste concert tot nu toe voor Rolf Sanchez

Rolf Sanchez treedt op 14 december op in AFAS Live in Amsterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Nederlandse zanger tot nu toe.

11 april '24 ( 8:45)

Gastoptreden van Danny Vera bij Groots met een Zachte G

Danny Vera is een van de gastoptredens tijdens de 2024-reeks van Guus Meeuwis' concerttraditie Groots met een Zachte G. Dat vertelde Meeuwis in RTL Boulevard.

11 april '24 ( 8:30)

Inschrijven voor marathon Amsterdam niet meer mogelijk: uitverkocht

Inschrijven voor de marathon van Amsterdam in oktober is al niet meer mogelijk. De 48e editie van het evenement is al uitverkocht en dat is volgens de organisatie eerder dan ooit. Vooral de hele marathon is dit jaar populair, met een recordaantal inschrijvingen van 22.500 hardlopers.