Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Pianist Wim Warman zit in artistieke team Dutch International Tangoweek

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De Nederlandse pianist Wim Warman neemt plaats in het artistieke team van de Dutch International Tangoweek. Het festival dat zich gespecialiseerd heeft in de Argentijnse Tangomuziek en op 4 t/m 6 juni gaat plaatsvinden, is verheugd hierover. Festivaldirecteur Frank Perquin: "Het is bijzonder dat een talentvol pianist zoals Wim ons wil helpen de Argentijnse Tango in Nederland te promoten”. Warman is o.a. als docent betrokken bij de vakgroep Tango van Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Hij geeft daar onder andere les over de geïmproviseerde tangomuziek. Dit meldt Dutch Tangoweek Foundation. 

Voordat Astor Piazzolla de muziek naar de concertzalen bracht ontwikkelde de muziek- en dansstroming zich vooral op de straten van Buenos Aires en Montevideo. "Tijdens ons festival willen we laten zien en horen hoe breed de cultuurstroming is”, aldus Perquin. Dat in Nederland de geimproviseerde tango de weg naar de concertpodia nog niet heeft gevonden vind Perquin jammer, maar begrijpelijk. "In Nederland is de bekendheid van de Tango bij het grote publiek beperkt tot de muziek van Astor Piazzolla. Die wordt tijdens klassieke concerten regelmatig gespeeld”.

Unesco 

Al sinds 2009 werkt Perquin met zijn team aan de bekendheid van de cultuurstroming: "In 2009 heeft de Unesco de Argentijnse Tango op de lijst met beschermd immaterieel werelderfgoed geplaatst. Daarbij gaat het naast de dans, ook over de muziek en de poezie. Nederland blijft in Europa achter als het gaat om de populariteit van de Tango. Over de oorzaken zegt Perquin:. "In het buitenland, vooral in Duitsland en Italie, is de Argentijnse Tango bijzonder populair. In Nederland heeft iedereen direct een beeld bij het woord Tango, alleen klopt dat zelden”.

Tangomuziek 

Toch is Perquin optimistisch over de Tango in Nederland en de rol die de Dutch International Tangoweek speelt. "Zeker nu Wim Warman ons bijstaat met zijn kennis en ervaring kunnen we meer ruimte geven aan de geimproviseerde Tangomuziek. Ik geloof erin dat als we de kans krijgen om Nederlanders de breedheid van de muziek te laten horen, ze geinteresseerd raken in de schoonheid van de Argentijnse Tango”.

Dansshows 

Dansen is mogelijk tijdens het festival voor liefhebbers, maar geen verplichting. "De dans is een boeiende vorm van muziekbeleving. Maar er zijn er natuurlijk meer. Zo kun je ook van de tango genieten door ernaar te luisteren of ernaar te kijken”. Tijdens het festival worden een aantal dansshows gegeven waar de vonken vanaf springen. "Net als bij de muziek kiezen we ook hiervoor de beste professionals met internationale bekendheid”.

Door: Nationale Recreatiegids 

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.