Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kinderboekenmuseum voor één dag een sportschool

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Zo’n 20 fitte Floddertjes en actieve Abeltjes verzamelden zich woensdag 19 januari in het Kinderboekenmuseum voor een mentale boost. In het kader van de actie De Museum Gym bood het museum een bijzondere sportles. Dit meldt het Kinderboekenmuseum.

Dansen met Dolfje, krachttrainning met Kikker en pilates met Pippi: het kon woensdagmiddag in het Kinderboekenmuseum, dat voor even veranderde in een sportschool onder leiding van sportinstructeur Paulina Henao. Directeur Aad Meinderts over de actie: "Wij willen met deze actie aandacht vragen voor de culturele sector die voorziet in een essentiële levensbehoefte. Aangetoond is dat we verantwoord open kunnen en we kunnen niet langer zwijgend toezien hoe de cultuur achter in de rij moet plaatsnemen. Het verlangen weer open te gaan is groot bij onze medewerkers, vrijwilligers en vooral onze bezoekers. De actie is een noodkreet aan de politiek: “Hallo, wij zijn er ook nog!” We hebben ons lang genoeg gedragen als de braafste van de klas." Bezoekers reageerden enthousiast op de actie: "Geweldig. Wat een goed initiatief, alleen komen we de volgende keer graag weer gewoon voor Kikker en zijn vriendjes!" En: "Het is toch te zot dat je massaal naar warenhuizen en sportscholen mag, maar niet naar een museum."

Protestactie 

De sportles van het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum was onderdeel van de landelijke actie De Museum Gym, waarmee de musea aansluiten bij de actiedag van de culturele sector als protest tegen het kabinetsbesluit dat deze hele sector voorlopig nog gesloten moeten blijven. De musea willen zo laten zien dat zij, net als de sportscholen en commerciële doorstroomlocaties, ook op een veilige manier open kunnen. 

Door: Nationale Recreatiegids
Beeld: Eveline van Egdom

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.