Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Politiechef Woelders: Groepsgrootte met feestdagen moeilijk te handhaven

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De maximale groepsgrootte die geldt voor mensen thuis tijdens de feestdagen is voor de politie moeilijk te handhaven. De politie zegt vooral op te treden tegen illegale feesten en excessen.

Op kerstavond, op eerste en tweede kerstdag en tijdens de jaarwisseling mogen mensen maximaal vier gasten ontvangen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook buiten geldt tijdens de feestdagen een maximale groepsgrootte van vier. "Strikt volgens de wet valt de groepsgrootte niet te handhaven. Dat is ook niet de insteek waarmee de politie de straat op gaat", zegt politiechef Willem Woelders.

"De regels gelden. Maar we hebben samen met het Openbaar Ministerie gekeken wat te handhaven is en wat niet. Als agenten op straat aanlopen tegen een groep, zullen we ze wijzen op de regels. Hoe groter de groep, hoe eerder dat zal gebeuren. We gaan geen mensen in groepjes tellen. Dat soort politie willen we niet zijn en daar kan het OM ook niets mee."

Illegale feesten

"De praktijk zal zijn dat we met name ingrijpen op feestjes en locaties waar grote groepen bij elkaar zitten. Het uitgangspunt is het gezondheidsrisico. Als de politie dingen ziet gebeuren waarbij de kans op besmetting groot is, dan zullen collega’s optreden. Niet met het doel boetes uit te delen, maar om een eind te maken aan dat soort activiteiten."

De politie beëindigt nog geregeld illegale feesten. Woelders: "Die feesten zijn er nog steeds, al is er minder aandacht voor in de media. Zeker op zakelijke locaties treden we daartegen op. Ingewikkelder zijn de feestjes thuis, omdat we geen grond hebben om bij iemand thuis binnen te stappen. We zullen steeds kijken naar excessen en reageren op klachten."

Woelders’ boodschap aan de samenleving luidt: "Iedereen is alle beperkingen rond corona zat. Maar gebruik je gezonde verstand. De regels hebben te maken met de gezondheid van jezelf en iedereen. Laat dat het richtsnoer zijn voor wat je met oud en nieuw doet. Houd rekening met je naaste en jezelf, dan hoeven wij zo weinig mogelijk in te grijpen."

Door: ANP

12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

12 april '24 (10:01)

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

12 april '24 ( 8:51)

Saïda Maggé neemt presentatie Koningsdaguitzending NOS dit jaar op zich

De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door Saïda Maggé. De nieuwspresentator neemt daarmee het stokje over van Jeroen Overbeek, die de live-uitzending de afgelopen jaren van commentaar voorzag.

12 april '24 ( 8:43)

Jonas Brothers verplaatsen Europees deel van tournee, show in Ziggo Dome verzet

De Amerikaanse band Jonas Brothers heeft het Europese deel van hun tournee verplaatst. Concertorganisator MOJO laat weten dat het concert dat de broers op 10 juni in Ziggo Dome zouden geven, nu op donderdag 3 oktober plaatsvindt. Als reden worden "planningconflicten" genoemd.

11 april '24 (15:19)

DI-RECT, Jonna Fraser en Waylon ook te zien op Zwarte Cross

Waylon, Jonna Fraser, DI-RECT en Living Colour zijn donderdag toegevoegd aan de line-up van Zwarte Cross. De organisatie maakte 51 nieuwe namen bekend die optreden tijdens het muziekfestival in Lichtenvoorde.

11 april '24 (10:21)

Dit zijn de presentatoren van Het Grote Songfestivalfeest

Cornald Maas en Edsilia Rombley presenteren in december de vierde editie van Het Grote Songfestivalfeest. Net als vorig jaar praten zij het evenement in de Ziggo Dome aan elkaar, is donderdag bekendgemaakt.

11 april '24 ( 8:55)

Grootste concert tot nu toe voor Rolf Sanchez

Rolf Sanchez treedt op 14 december op in AFAS Live in Amsterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Nederlandse zanger tot nu toe.

11 april '24 ( 8:45)

Gastoptreden van Danny Vera bij Groots met een Zachte G

Danny Vera is een van de gastoptredens tijdens de 2024-reeks van Guus Meeuwis' concerttraditie Groots met een Zachte G. Dat vertelde Meeuwis in RTL Boulevard.

11 april '24 ( 8:30)

Inschrijven voor marathon Amsterdam niet meer mogelijk: uitverkocht

Inschrijven voor de marathon van Amsterdam in oktober is al niet meer mogelijk. De 48e editie van het evenement is al uitverkocht en dat is volgens de organisatie eerder dan ooit. Vooral de hele marathon is dit jaar populair, met een recordaantal inschrijvingen van 22.500 hardlopers.