Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Typhoon, S10 en Son Mieux treden op tijdens deze editie van Serious Request

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Typhoon, S10 en Son Mieux zijn een paar van de namen die optreden tijdens Serious Request van NPO 3FM. Ook MEAU, Jeangu Macrooy en Tim Knol geven een concert vanuit de Prodentfabriek in Amersfoort, de stad waar het Glazen Huis van 18 tot en met 24 december staat opgebouwd.

De artiesten en bands treden vanwege de coronamaatregelen op in een lege zaal. Het gebied rond het Glazen Huis, dat na een afwezigheid van drie jaar terugkeert bij de jaarlijkse inzamelingsactie van 3FM, wordt afgesloten zodat maximaal duizend mensen tegelijkertijd een kijkje kunnen nemen bij de dj's die zich laten opsluiten en 24 uur per dag radio maken voor het goede doel.

Veel gasten in Glazen Huis

Dj's Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen krijgen tijdens Serious Request ook veel gasten over de vloer in hun tijdelijke onderkomen. Zo komen onder anderen Armin van Buuren, Henny Huisman, DI-RECT, Roxeanne Hazes, André Kuipers en Stefano Keijzers langs.

Wereld Natuur Fonds

Tijdens de actie wordt geld opgehaald voor het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL). Bij de laatste editie met het Glazen Huis in 2017 werd 5 miljoen opgehaald voor het goede doel. Dat was een stuk minder dan de jaren ervoor, toen het bedrag ieder jaar boven de 8 miljoen euro kwam. Het Glazen Huis werd opgevolgd door The Lifeline, waarbij dj's door het land trokken. Vorig jaar werd tijdens Serious Request 1,6 miljoen euro opgehaald.

Door: ANP

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.