Dinosaurussen week eerder te zien in de Kromhouthal vanwege sluiting scholen

Tijdens de persconferentie van het kabinet op 14 december is bekendgemaakt dat de kerstvakantie reeds op 18 december begint (een week eerder dan gepland). Reden voor World of Dinos – de grootste dino expo van Europa – om een week eerder de deuren te openen in Amsterdam. ,,De educatieve tentoonstelling is bedoeld voor ouders met kinderen tot twaalf jaar”, zegt woordvoerder Mike Leegwater. ,,Gezinnen combineren bij ons plezier met educatie. En helemaal corona proof.” World of Dinos wordt opgebouwd in de Kromhouthal en blijft in Amsterdam van 18 december tot en met 23 januari. Dit meldt World of Dinos. 

World of Dinos wordt op dit moment door ruim dertig technici opgebouwd in de hoofdstad. Op 18 december openen de deuren voor het publiek. De belangstelling is massaal en wordt nu nog groter, verwacht Leegwater. ,,Scholen zijn dicht en er zijn nauwelijks evenementen. World of Dinos is een educatieve doorstroom locatie en mag daarom open blijven. Weliswaar tot 17 uur.” De huidige regels worden strikt opgevolgd. ,,Dit betekent onder meer dat mensen vooraf een tijdslot moeten reserveren. Zo kunnen we bezoekersstromen optimaal monitoren. Er wordt alleen toegang verleend met een geldig Corona toegangsbewijs voor iedereen vanaf dertien jaar. Vanaf dezelfde leeftijd geldt een mondkapjes plicht.”

Ondanks corona toch comfortabel 

Leegwater benadrukt dat een bezoek aan World of Dinos desondanks comfortabel is. ,,Er is veel ruimte om afstand te houden. De hele expo is ingericht op anderhalve meter en het is nooit te druk. Dat betekent dat de bezoekers alle tijd en ruimte hebben om de immense dinosaurussen goed te bekijken.” Het is de eerste keer dat World of Dinos te zien is in Amsterdam. ,,We zijn blij dat we ook en misschien wel juist in deze lastige tijden door kunnen”, verklaart Leegwater. ,,Het is een leerzaam uitje voor kinderen en dat kunnen ze – zeker vanwege een week extra vakantie – goed gebruiken.” Snel reserveren is raadzaam, aldus de woordvoerder. ,,De beschikbaarheid is als gevolg van de regels erg beperkt. Om teleurstellingen te voorkomen is het daarom verstandig om tijdig tickets te bestellen.”

Door: Nationale Recreatiegids
Beeld: World of Dinos