Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dinosaurussen week eerder te zien in de Kromhouthal vanwege sluiting scholen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Tijdens de persconferentie van het kabinet op 14 december is bekendgemaakt dat de kerstvakantie reeds op 18 december begint (een week eerder dan gepland). Reden voor World of Dinos – de grootste dino expo van Europa – om een week eerder de deuren te openen in Amsterdam. ,,De educatieve tentoonstelling is bedoeld voor ouders met kinderen tot twaalf jaar”, zegt woordvoerder Mike Leegwater. ,,Gezinnen combineren bij ons plezier met educatie. En helemaal corona proof.” World of Dinos wordt opgebouwd in de Kromhouthal en blijft in Amsterdam van 18 december tot en met 23 januari. Dit meldt World of Dinos. 

World of Dinos wordt op dit moment door ruim dertig technici opgebouwd in de hoofdstad. Op 18 december openen de deuren voor het publiek. De belangstelling is massaal en wordt nu nog groter, verwacht Leegwater. ,,Scholen zijn dicht en er zijn nauwelijks evenementen. World of Dinos is een educatieve doorstroom locatie en mag daarom open blijven. Weliswaar tot 17 uur.” De huidige regels worden strikt opgevolgd. ,,Dit betekent onder meer dat mensen vooraf een tijdslot moeten reserveren. Zo kunnen we bezoekersstromen optimaal monitoren. Er wordt alleen toegang verleend met een geldig Corona toegangsbewijs voor iedereen vanaf dertien jaar. Vanaf dezelfde leeftijd geldt een mondkapjes plicht.”

Ondanks corona toch comfortabel 

Leegwater benadrukt dat een bezoek aan World of Dinos desondanks comfortabel is. ,,Er is veel ruimte om afstand te houden. De hele expo is ingericht op anderhalve meter en het is nooit te druk. Dat betekent dat de bezoekers alle tijd en ruimte hebben om de immense dinosaurussen goed te bekijken.” Het is de eerste keer dat World of Dinos te zien is in Amsterdam. ,,We zijn blij dat we ook en misschien wel juist in deze lastige tijden door kunnen”, verklaart Leegwater. ,,Het is een leerzaam uitje voor kinderen en dat kunnen ze – zeker vanwege een week extra vakantie – goed gebruiken.” Snel reserveren is raadzaam, aldus de woordvoerder. ,,De beschikbaarheid is als gevolg van de regels erg beperkt. Om teleurstellingen te voorkomen is het daarom verstandig om tijdig tickets te bestellen.”

Door: Nationale Recreatiegids
Beeld: World of Dinos

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.