Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Limburg behoort tot top van Europese coronakaart

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
In weinig regio's in Europa testen zo veel mensen positief op het coronavirus als in Limburg. Twee op elke 75 inwoners bleken in de afgelopen twee kalenderweken het virus onder de leden te hebben. Van de 211 Europese districten zijn er maar vijf die nog meer coronagevallen hebben.

De Europese gezondheidsdienst ECDC maakt elke week een coronakaart. Die is gebaseerd op het aantal positieve tests in de afgelopen twee kalenderweken. Voor de kaart van donderdag is dat de periode van 22 november tot en met 5 december. Limburg telde in die weken 29.766 positieve tests. Omgerekend zijn dat 2664 gevallen op elke 100.000 Limburgers.

Vergeleken met de vorige kaart blijft het aantal gevallen in Limburg vrijwel gelijk, het stijgt met 1,8 procent. Toch stijgt Limburg op de Europese ranglijst van de twaalfde naar de zesde plaats. Dat komt doordat het aantal gevallen in andere brandhaarden snel daalt, met name in Oostenrijk. In de deelstaat Opper-Oostenrijk nam het aantal gevallen in een week tijd met 34 procent af en in Salzburg met 32 procent.

In sommige Nederlandse provincies is ook een voorzichtige daling te zien, voor het eerst sinds het begin van de huidige golf. In Gelderland ligt het aantal positieve tests bijna 4 procent lager dan bij de kaart vorige week. Ook in Overijssel, Flevoland en Noord-Holland daalt het aantal gevallen. Toch blijft het hele land voor de vierde week op rij op donkerrood staan, de hoogste waarschuwingskleur die het ECDC heeft. De kaart van Europa kleurt roder dan vorige week. In totaal staan nu 132 regio's op donkerrood, tegen 119 vorige week. De 'lichte' plekken op de kaart zijn in Italië, Spanje en Roemenië.

Door: ANP

12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

12 april '24 (10:01)

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

12 april '24 ( 8:51)

Saïda Maggé neemt presentatie Koningsdaguitzending NOS dit jaar op zich

De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door Saïda Maggé. De nieuwspresentator neemt daarmee het stokje over van Jeroen Overbeek, die de live-uitzending de afgelopen jaren van commentaar voorzag.

12 april '24 ( 8:43)

Jonas Brothers verplaatsen Europees deel van tournee, show in Ziggo Dome verzet

De Amerikaanse band Jonas Brothers heeft het Europese deel van hun tournee verplaatst. Concertorganisator MOJO laat weten dat het concert dat de broers op 10 juni in Ziggo Dome zouden geven, nu op donderdag 3 oktober plaatsvindt. Als reden worden "planningconflicten" genoemd.

11 april '24 (15:19)

DI-RECT, Jonna Fraser en Waylon ook te zien op Zwarte Cross

Waylon, Jonna Fraser, DI-RECT en Living Colour zijn donderdag toegevoegd aan de line-up van Zwarte Cross. De organisatie maakte 51 nieuwe namen bekend die optreden tijdens het muziekfestival in Lichtenvoorde.

11 april '24 (10:21)

Dit zijn de presentatoren van Het Grote Songfestivalfeest

Cornald Maas en Edsilia Rombley presenteren in december de vierde editie van Het Grote Songfestivalfeest. Net als vorig jaar praten zij het evenement in de Ziggo Dome aan elkaar, is donderdag bekendgemaakt.

11 april '24 ( 8:55)

Grootste concert tot nu toe voor Rolf Sanchez

Rolf Sanchez treedt op 14 december op in AFAS Live in Amsterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Nederlandse zanger tot nu toe.

11 april '24 ( 8:45)

Gastoptreden van Danny Vera bij Groots met een Zachte G

Danny Vera is een van de gastoptredens tijdens de 2024-reeks van Guus Meeuwis' concerttraditie Groots met een Zachte G. Dat vertelde Meeuwis in RTL Boulevard.

11 april '24 ( 8:30)

Inschrijven voor marathon Amsterdam niet meer mogelijk: uitverkocht

Inschrijven voor de marathon van Amsterdam in oktober is al niet meer mogelijk. De 48e editie van het evenement is al uitverkocht en dat is volgens de organisatie eerder dan ooit. Vooral de hele marathon is dit jaar populair, met een recordaantal inschrijvingen van 22.500 hardlopers.