Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Maan naar Ziggo Dome: 'ik zei eerst: dat moeten we niet doen'

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Maan de Steenwinkel, alom bekend als Maan, kondigt een optreden aan in de Ziggo Dome. Op 16 december 2022 vindt dat plaats. Na een moment van twijfel, zegt de zangeres. "Toen mijn management belde met de vraag of ik er klaar voor was, zei ik: dat moeten we niet doen."

Niet omdat ze het niet wilde, zegt ze. Optreden in de Ziggo Dome is al jarenlang een grote wens. Het is de plek waar ze haar eigen idolen zag optreden. "Maar ik vroeg me af, ben ik hier al klaar voor? Gaan er mensen komen? Het is zo’n droom. Soms wil je nog niet dat die werkelijkheid wordt en wil je zo’n droom houden."

Maar, zegt ze, "je weet nooit of het nog kan. Ik wil hier zo graag hebben opgetreden en ik voel dat dit het moment is. Dus deze droom wil ik toch werkelijkheid laten worden." De zangeres vindt het surrealistisch dat het nu echt gaat gebeuren. "Met al die mensen die een kaartje voor jou kopen. Dit is zo speciaal."

Leven

Tot die tijd wil ze naar eigen zeggen blijven groeien, en een nieuw album uitbrengen. "Ik heb in coronatijd veel nieuwe nummers gemaakt. Het was ongeveer het enige dat kon, dus ik heb me daarop gefocust." Dat leidde ook tot het nummer Leven, dat donderdag uitkomt. "Ik wilde een lekker dansnummer waarbij mensen niet stil kunnen blijven staan."

Het nummer brengt weer "een nieuwe sound", want ze wil mensen wel blijven verrassen. Maar de rode lijn blijft haar stem, vindt ze. Niet alleen haar eigen oordeel is doorslaggevend bij het maken van nieuwe muziek. Ook die van vrienden. "Laatst hadden we een feestje bij mij thuis. Toen begon ik een liedje te spelen. Mensen begonnen ineens te dansen. Toen dacht ik: dat is een goed teken."

Ontdekken

Of Maan verder nog dromen heeft? "De Ziggo Dome uitverkopen in vijf minuten", lacht ze. "Ik schat de kans klein, dus dan heb ik een droompje erbij." Toch is de Ziggo Dome niet haar enige droom. Ook een eigen optreden op Lowlands staat bijvoorbeeld nog op haar lijstje. "Dat lijkt me zo vet." Verder wil ze het ook buiten de grenzen van ons land opzoeken en gaan optreden in België, een land waar de zangeres al behoorlijk in trek is. "Daar zijn we nu al mee bezig".

Het maken van Engelstalige nummers schiet ook weleens door haar hoofd. "En er zijn nog zoveel vette podia en festivals in het buitenland." Maar ze vindt zichzelf het meest geloofwaardig in het Nederlands, zegt ze. "En er is voor nu nog zoveel moois te doen in Nederland en omstreken, dat wil ik eerst ontdekken."

Door: ANP

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.