Normal_rss_entry-336368

Cameretten, het oudste cabaretfestival van Nederland, verplaatst de finale naar vrijdagavond. In eerste instantie zou de finaleavond van deze editie zaterdag plaatsvinden. Maar de organisatie wil geen risico lopen dat het demissionaire kabinet vrijdag aankondigt dat alle theaters weer voor onbepaalde tijd de deuren moeten sluiten.

De jury zal vrijdagavond na de finale bekendmaken wie de Juryprijs, de Publieksprijs en de Persoonlijkheidsprijs in de wacht slepen. Het is de laatste editie van Cameretten in Rotterdam. Het festival verhuist in 2022, na ruim drie decennia, naar Den Haag.

Grote talenten

Het evenement bracht de afgelopen drie decennia grote talenten voort als Hans Teeuwen, Theo Maassen, Alex Klaassen en Martine Sandifort, Guido Weijers, Daniel Arends, Ronald Goedemondt en Eric van Sauers.

Cabaretier Javier Guzman maakte donderdag bekend dat hij vrijdag al een versie van zijn oudejaarsconference voor Comedy Central gaat opnemen omdat hij ook vreest dat de theaters weer dicht moeten. Guzman was vorige jaar gedwongen zijn eindejaarsshow om die reden voor een lege zaal te spelen.

Door: ANP