Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Open Nederland: nog genoeg ruimte voor toegangstesten

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Nu Spoedtest.nl voorlopig geen toegangstesten mag uitvoeren, is er nog steeds plek genoeg voor mensen om zich te laten testen, zodat ze op stap kunnen. "We kunnen dit opvangen. Er is echt voldoende capaciteit om aan de huidige vraag te voldoen, maar misschien wordt de reistijd van mensen iets langer", laat Stichting Open Nederland weten.

Spoedtest.nl had ruim honderd testlocaties. Zonder die plekken zijn er nog ongeveer 640 locaties voor toegangstesten over. Met Spoedtest.nl erbij was er capaciteit voor zo'n half miljoen testen per dag, dat daalt nu naar ongeveer 450.000. Op de drukste dag, zo'n twee weken geleden, zijn ongeveer 173.000 toegangstesten uitgevoerd.

Open Nederland

Stichting Open Nederland, de organisatie achter de toegangstesten, sluit niet uit dat andere aanbieders de plek van Spoedtest.nl overnemen. "Als ergens een locatie wegvalt en een ander ziet dat er wel vraag is, kunnen ze daar op inspringen. Dat is de marktwerking die je wilt hebben met meerdere aanbieders."

Bij commerciële aanbieders kunnen mensen zich laten testen op het coronavirus. Als de testuitslag negatief is en het virus dus niet is aangetroffen, krijgen ze een QR-code die 24 uur lang geldig is. Daarmee kunnen ze cafés, restaurants, musea, zwembaden en andere plekken bezoeken.

Door: ANP

12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

12 april '24 (10:01)

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

12 april '24 ( 8:51)

Saïda Maggé neemt presentatie Koningsdaguitzending NOS dit jaar op zich

De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door Saïda Maggé. De nieuwspresentator neemt daarmee het stokje over van Jeroen Overbeek, die de live-uitzending de afgelopen jaren van commentaar voorzag.

12 april '24 ( 8:43)

Jonas Brothers verplaatsen Europees deel van tournee, show in Ziggo Dome verzet

De Amerikaanse band Jonas Brothers heeft het Europese deel van hun tournee verplaatst. Concertorganisator MOJO laat weten dat het concert dat de broers op 10 juni in Ziggo Dome zouden geven, nu op donderdag 3 oktober plaatsvindt. Als reden worden "planningconflicten" genoemd.

11 april '24 (15:19)

DI-RECT, Jonna Fraser en Waylon ook te zien op Zwarte Cross

Waylon, Jonna Fraser, DI-RECT en Living Colour zijn donderdag toegevoegd aan de line-up van Zwarte Cross. De organisatie maakte 51 nieuwe namen bekend die optreden tijdens het muziekfestival in Lichtenvoorde.

11 april '24 (10:21)

Dit zijn de presentatoren van Het Grote Songfestivalfeest

Cornald Maas en Edsilia Rombley presenteren in december de vierde editie van Het Grote Songfestivalfeest. Net als vorig jaar praten zij het evenement in de Ziggo Dome aan elkaar, is donderdag bekendgemaakt.

11 april '24 ( 8:55)

Grootste concert tot nu toe voor Rolf Sanchez

Rolf Sanchez treedt op 14 december op in AFAS Live in Amsterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Nederlandse zanger tot nu toe.

11 april '24 ( 8:45)

Gastoptreden van Danny Vera bij Groots met een Zachte G

Danny Vera is een van de gastoptredens tijdens de 2024-reeks van Guus Meeuwis' concerttraditie Groots met een Zachte G. Dat vertelde Meeuwis in RTL Boulevard.

11 april '24 ( 8:30)

Inschrijven voor marathon Amsterdam niet meer mogelijk: uitverkocht

Inschrijven voor de marathon van Amsterdam in oktober is al niet meer mogelijk. De 48e editie van het evenement is al uitverkocht en dat is volgens de organisatie eerder dan ooit. Vooral de hele marathon is dit jaar populair, met een recordaantal inschrijvingen van 22.500 hardlopers.