Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Concertzalen moeten hele agenda omgooien door nieuwe maatregelen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Concertzalen moeten hun hele agenda omgooien na het aankondigen van de nieuwe coronamaatregelen. Vrijdagavond maakte demissionair premier Mark Rutte bekend dat culturele instellingen maximaal 1250 mensen mogen ontvangen, die allemaal een QR-code en een zitplaats moeten hebben.

Het neerzetten van stoeltjes in een concertzaal vermindert de capaciteit flink. Waar in de grote zaal van Paradiso ruim 1500 mensen kunnen staan, zijn dat er met stoelen zo'n 600. "Een grote teleurstelling. Alles moet omgegooid worden", laat een woordvoerder van de zaal weten aan het ANP. Vrijwel alle concerten in de grote zaal worden geannuleerd of verplaatst, zo ook het concert van Guus Meeuwis op 14 november. Het is simpelweg niet rendabel of artiesten zien het niet zitten om voor een zittend publiek te spelen.

Ook bij het Utrechtse TivoliVredenburg moet de planning flink op de schop. De Grote Zaal heeft al stoelen, maar de zaal Ronda - waar de meeste popconcerten zijn - heeft die niet. Daarom worden de concerten van onder anderen Frank Boeijen en Duncan Laurence naar die zaal - met enkel zitplaatsen - verplaatst. Toch is dat niet altijd mogelijk, laat een woordvoerster weten. Vaak is de Grote Zaal al geboekt voor andere concerten. Het is dan ook een flink "uitzoekwerk" en de maatregelen vereisen behoorlijk wat overleg met de geboekte artiesten, aldus de zegsvrouw.

Hoop

Voor de nieuwe concertzaal Amare in Den Haag betekenen de maatregelen dat het Open Festival geen doorgang kan vinden, laat een woordvoerder weten. Het publiek loopt daarbij door het gebouw om verschillende installaties en optredens te zien. Ook is de horeca een groot onderdeel van het evenement. Die mag na 20.00 uur niet meer open zijn. De organisatie probeert het evenement te verplaatsen.

Toch proberen concertzalen met nieuwe ideeën het publiek tegemoet te komen. Zo begon het festival Le Guess Who in TivoliVredenburg dit weekend eerder, zodat het om 18.00 uur, wanneer de nieuwe maatregelen ingaan, afgelopen is. Dat geldt ook voor het concert van de Amsterdamse punkrockband Hang Youth in Paradiso, dat om 17.00 uur begint, aldus de woordvoerder van de zaal. "Nog een mooi laatste feestje dan."

Door: ANP

25 april '24 (10:21)

Nieuwe special guest Dutch Comic Con bekend: Misha Collins van Supernatural

Eerder was al bekend dat Cobie Smulders van How I Met Your Mother en de The Avengers-films naar Dtuch Heroes Dutch Comic Con komt, net als een van de meest populaire Doctor Who-acteurs van onze tijd: David Tennant. Maar nu is nog een nieuwe special guest bekendgemaakt: Misha Collins. Hij is met name bekend van Supernatural, waar hij de rol van Castiel vertolkte. Op zaterdag 22 en zondag 23 januari is Collins aanwezig tijdens Heroes Dutch Comic Con. Dit meldt Heroes Dutch Comic Con. 

25 april '24 ( 8:46)

Beste hoofdrol in grote musical voor Lucas Hamming en Brigitte Heitzer

De prijzen voor beste hoofdrol in een grote musical gaan dit jaar naar Brigitte Heitzer en Lucas Hamming. Zij mochten de prijzen woensdagavond in ontvangst nemen bij de uitreiking van de Musical Awards in het AFAS Theater Leusden.

25 april '24 ( 8:45)

Geen black-outs voor Youp van 't Hek in Carré

De voorstelling van Youp van 't Hek in Koninklijk Theater Carré is woensdagavond "helemaal goed gegaan". Dat laat een woordvoerder van het Amsterdamse theater desgevraagd weten. Een dag eerder moest de cabaretier zijn voorstelling voortijdig afbreken omdat hij last had van black-outs.

25 april '24 ( 8:33)

Tabitha treedt toch niet op tijdens Kingsland

Tabitha heeft haar optreden van komende zaterdag op het evenement Kingsland in Rotterdam afgezegd. Op Instagram schrijft de 31-jarige zangeres dat de show niet doorgaat om "persoonlijke redenen".

25 april '24 ( 8:31)

Musical Awards: Melk en Jesus Christ Superstar grote winnaars

Jesus Christ Superstar en Melk zijn de grote winnaars van de Musical Awards, die woensdagavond zijn uitgereikt in het AFAS Theater Leusden. De producties verzilverden elk vijf awards, waaronder die voor respectievelijk beste grote musical en beste kleine musical. De musicalprijzen zijn woensdag voor de 22e keer uitgereikt.

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.