Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Geliefd lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven trekt veel bezoekers

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Het Lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven trekt veel bezoekers. De coronamaatregelen worden goed nageleefd, zei directeur Ronald Ramakers van GLOW zondagmiddag. Bij de aftrap van het festival zaterdagavond was het er volgens hem druk en gezellig. GLOW Eindhoven duurt nog tot en met zaterdag 13 november.

GLOW heeft dit jaar als thema 'Moved by Light', en staat in het teken van "feel good" beleving. "Iedereen is aan het zoeken, hoe verhoud ik me tot corona", zei Ramakers. "Iedereen denkt daar over na, en wij willen bezoekers iets moois laten beleven. We zitten immers allemaal in hetzelfde schuitje."

GLOW vindt plaats op vier plekken in de stad. Op drie van deze plekken is een coronapas of polsbandje verplicht. Ze zijn namelijk aangemerkt als doorstroomlocaties. Alleen in het verlichte centrum hoeven bezoekers geen QR-code te laten zien, omdat het hier gaat om winkelgebied.

Looppaden

Vorig jaar was er geen groots evenement vanwege corona. Twee jaar geleden kwamen 770.000 bezoekers op GLOW af. Hoeveel dat er nu worden, is wat moeilijker te zeggen, aldus Ramakers. Voor het eerst vindt GLOW namelijk gespreid over de stad plaats om te grote drukte in verband met corona te voorkomen. Vorige jaren waren er looppaden en kon het aantal bezoekers eenvoudig geteld worden. Dat is nu lastig, omdat er geen looppaden meer zijn.

De aftrap van GLOW was zaterdagavond om 19.30 uur, maar al uren voor die tijd waren mensen op de been, om eerst ergens wat te gaan eten in een restaurantje of snackbar en vervolgens op zoek te gaan naar de lichtkunstwerken, zei Ramakers. "Ook zondag zullen de eerste mensen zo rond 15.00 uur weer komen, en later steeds meer mensen uit de regio, onder wie opvallend veel Limburgers, bleek zaterdagavond", zei Ramakers.

Het is volgens hem gezond om alle kunstwerken te bezoeken. "De afstand tussen de twee uiterste punten - De Kaai en Strijp-T - bedraagt 5000 stappen. Als je die heen en weer loopt heb je je 10.000 stappen van de zondag weer gemaakt!"

Door: ANP

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.