Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Evenementen in Van Nelle Fabriek in schonere lucht dan ooit

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
De allergrootste zaal van de Van Nelle Fabriek (de Tabaksfabriek, 4.500 m2, met ruimte voor maximaal 4.000 bezoekers) is voorzien van een nieuw luchtreinigingssysteem dat op natuurlijke wijze 99,9 procent van alle schadelijke micro-organismen zoals sporen, bacteriën en virussen onschadelijk maakt. Dit meldt Van Nelle Events.
Met het systeem, dat al meer dan twintig jaar wordt toegepast in o.a. de voedingsmiddelenindustrie, in hotels en op cruiseschepen zet de Rotterdamse locatie een belangrijke stap naar een gezond en veilig binnenklimaat. “Als toplocatie willen we onze gasten, maar zeker ook onze eigen medewerkers en niet te vergeten die vele tientallen tijdelijke krachten die hier dagelijks aan grote evenementen werken het allerbeste bieden. Een veilig en natuurlijk binnenklimaat is daar een onmiskenbaar onderdeel van,” aldus Vincent Penseel, general manager van Van Nelle Fabriek Events.
 

Techniek rekent voor 99,9 procent af met SARS-CoV-2 

 
Het systeem is aangelegd door Lamers Reinigingstechniek (in samenwerking met Arco Luchttechniek en De Luchtkanaalreiniger) dat werkt met luchtreinigers met de gepatenteerde AOP- luchtzuiveringstechnologie (Advanced Oxidation Process). In de toevoerkanalen naar de Tabaksfabriek werden in totaal zes UV-C led-cellen, elk voorzien van eigen katalysatoren, geplaatst. Die cellen genereren onschadelijke oxidanten die vervolgens razendsnel afrekenen met de aanwezige micro-organismen. Zowel die vrij rondzweven in de lucht, als de organismen die zich op harde oppervlakten hebben genesteld.
 
Dat de techniek ook voor 99,9 procent afrekent met SARS-CoV-2 (het coronavirus) is volgens Sander Lamers op dit moment ‘een prettige bijkomstigheid’. “Het corona-verhaal heeft de zorg voor een veilig binnenklimaat een flinke impuls gegeven. Onze voornaamste markten zijn overigens voedselfabrikanten, productielocaties, hotels en restaurants. Daar zijn ze al decennia bezig om de lucht zo schoon mogelijk te houden.”
 

Indrukwekkende snelheid

 
De snelheid waarmee de lucht wordt gereinigd – niet alleen van organismen, maar ook van geuren – is indrukwekkend, volgens Lamers: ”Als je in de Tabakfabriek 1.000 sigarenrokers zou plaatsten, dan ruik je dat uiteraard op het moment dat ze daar staan te roken. Maar als ze een half uur weg zijn uit de zaal ruik je al niks meer.”
 
De led-cellen doen 24/7 op natuurlijke wijze hun zuiverende werk, zonder enig residu. Het systeem doet dus continu en tamelijk onzichtbaar z’n werk. Dat vonden Sander Lamers en Vincent Penseel een gemiste kans. Dus lieten ze een plexiglazen kijkluik in het toevoerkanaal bouwen, zodat het blauwe licht van de luchtzuiverende ledlampen voor eenieder zichtbaar is.
 
Door: Nationale Recreatiegids
24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.