Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Evenementen in Van Nelle Fabriek in schonere lucht dan ooit

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
De allergrootste zaal van de Van Nelle Fabriek (de Tabaksfabriek, 4.500 m2, met ruimte voor maximaal 4.000 bezoekers) is voorzien van een nieuw luchtreinigingssysteem dat op natuurlijke wijze 99,9 procent van alle schadelijke micro-organismen zoals sporen, bacteriën en virussen onschadelijk maakt. Dit meldt Van Nelle Events.
Met het systeem, dat al meer dan twintig jaar wordt toegepast in o.a. de voedingsmiddelenindustrie, in hotels en op cruiseschepen zet de Rotterdamse locatie een belangrijke stap naar een gezond en veilig binnenklimaat. “Als toplocatie willen we onze gasten, maar zeker ook onze eigen medewerkers en niet te vergeten die vele tientallen tijdelijke krachten die hier dagelijks aan grote evenementen werken het allerbeste bieden. Een veilig en natuurlijk binnenklimaat is daar een onmiskenbaar onderdeel van,” aldus Vincent Penseel, general manager van Van Nelle Fabriek Events.
 

Techniek rekent voor 99,9 procent af met SARS-CoV-2 

 
Het systeem is aangelegd door Lamers Reinigingstechniek (in samenwerking met Arco Luchttechniek en De Luchtkanaalreiniger) dat werkt met luchtreinigers met de gepatenteerde AOP- luchtzuiveringstechnologie (Advanced Oxidation Process). In de toevoerkanalen naar de Tabaksfabriek werden in totaal zes UV-C led-cellen, elk voorzien van eigen katalysatoren, geplaatst. Die cellen genereren onschadelijke oxidanten die vervolgens razendsnel afrekenen met de aanwezige micro-organismen. Zowel die vrij rondzweven in de lucht, als de organismen die zich op harde oppervlakten hebben genesteld.
 
Dat de techniek ook voor 99,9 procent afrekent met SARS-CoV-2 (het coronavirus) is volgens Sander Lamers op dit moment ‘een prettige bijkomstigheid’. “Het corona-verhaal heeft de zorg voor een veilig binnenklimaat een flinke impuls gegeven. Onze voornaamste markten zijn overigens voedselfabrikanten, productielocaties, hotels en restaurants. Daar zijn ze al decennia bezig om de lucht zo schoon mogelijk te houden.”
 

Indrukwekkende snelheid

 
De snelheid waarmee de lucht wordt gereinigd – niet alleen van organismen, maar ook van geuren – is indrukwekkend, volgens Lamers: ”Als je in de Tabakfabriek 1.000 sigarenrokers zou plaatsten, dan ruik je dat uiteraard op het moment dat ze daar staan te roken. Maar als ze een half uur weg zijn uit de zaal ruik je al niks meer.”
 
De led-cellen doen 24/7 op natuurlijke wijze hun zuiverende werk, zonder enig residu. Het systeem doet dus continu en tamelijk onzichtbaar z’n werk. Dat vonden Sander Lamers en Vincent Penseel een gemiste kans. Dus lieten ze een plexiglazen kijkluik in het toevoerkanaal bouwen, zodat het blauwe licht van de luchtzuiverende ledlampen voor eenieder zichtbaar is.
 
Door: Nationale Recreatiegids
26 juli '24 (13:37)

Laatste namen voor Lowlands bekend

Helaas zullen bezoekers van het festival Lowlands de rockband Queens of the Stone Age moeten missen (die wel wordt vervangen door Justice), maar gelukkig staat het programma nog boordevol met andere wereldberoemde artiesten. Aan de lijst maakt het festival gisteren een eind: de laatste zeventien namen zijn bekendgemaakt. Onder nadere James Blake (die invalt voor The Smile) en Jonna Fraser staan in het lijstje, meldt Lowlands.

26 juli '24 (10:03)

Queens of the Stone Age annuleert optreden Lowlands, Justice vervangt

Queens of the Stone Age moet zijn optreden op Lowlands op doktersadvies annuleren. Frontman Josh Homme is nog niet hersteld van zijn operatie eerder deze maand. Het Franse elektronische duo Justice vervangt de band op 16 augustus, meldt de organisatie.

24 juli '24 (12:24)

Mega Piraten Festijn in Oldebroek viert dit jaar 20-jarig bestaan

Het Mega Piraten Festijn keert dit jaar op 30 augustus terug naar Oldebroek. Dit jaar een speciale editie: het feest bestaat 20 jaar. Op het programma staan bekende artiesten als Jeroen van der Boom, Jan Smit, Boer Harm, Marco Schuitmaker en Jannes. De voorverkoop is al begonnen.

24 juli '24 (10:42)

Deadpool & Wolverine-fans vroeg bij Pathé Spuimarkt voor première

Bij het première-event van de nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine bij Pathé Spuimarkt in Den Haag stond woensdagochtend al vroeg een lange rij mensen te wachten. Volgens een woordvoerster van Disney hadden bezoekers zich om 07.30 uur al verzameld voor de bioscoop om de film als eerste in Nederland te zien.

24 juli '24 (10:11)

Ook Guy Sebastian treedt op tijdens Het Grote Songfestivalfeest

De Australische zanger Guy Sebastian treedt eind dit jaar op tijdens Het Grote Songfestivalfeest in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat heeft de organisatie van het evenement woensdag bekendgemaakt.

24 juli '24 ( 8:43)

Organisatie Milkshake komt met nieuw, meerdaags campingfestival

De organisatie achter het populaire jaarlijkse queerfestival Milkshake werkt aan een nieuw, meerdaags campingfestival. Het driedaagse evenement gaat Strawberry Starlight heten en niet plaatsvinden in Amsterdam zoals Milkshake. De inzet is dat de eerste editie in de zomer van 2025 plaatsvindt, maakte Milkshake-directeur Marieke Samallo woensdag bekend.

23 juli '24 (11:20)

Kaartverkoop soloshow Sabrina Carpenter in Ziggo Dome start vrijdag

Sabrina Carpenter komt met haar eigen show naar Amsterdam. De Amerikaanse zangeres staat op zondag 23 maart in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 26 juli om 10.00 uur.

23 juli '24 ( 8:52)

Mogelijk miljoenenboete Tomorrowland voor gebruik wegwerpbekers

Het Belgische festival Tomorrowland riskeert een miljoenenboete voor het gebruik van wegwerpbekers. Een milieutoezichthouder heeft afgelopen weekend een controle op het festival uitgevoerd. Die concludeerde dat niet overal herbruikbare bekers beschikbaar zijn, meldt persbureau Belga. De boete kan oplopen tot 2 miljoen euro.

22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.