Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Onduidelijk of nieuwe Asporaat-film met kerst in de bios draait

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Het is onduidelijk of de nieuwe film van Jandino Asporaat, Bon Bini Holland 3, daadwerkelijk met kerst in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn. Het nieuwe deel in de succesvolle reeks staat aangekondigd op de releaselijst van de filmdistributeurs en op de websites van grote bioscoopketens als Pathé en Vue. De premièredatum zou 9 december zijn.

Maar zo kort voor de release is nog steeds geen campagne gestart om de film onder de aandacht van het publiek te brengen. Zowel distributeur WW Entertainment als producent Kaap Holland Film wil niet zeggen of de film nog wel uitkomt in december. Ook de woordvoerder van Jandino Asporaat wil geen toelichting geven.

De drie vorige delen in de Bon Bini-reeks behoorden tot de best bezochte bioscooptitels van de afgelopen jaren. Asporaat won voor alle drie de films ook een Gouden Kalf van het Publiek, een prijs waarvoor het publiek kan stemmen. Er zijn tot nu toe twee ‘officiële’ Bon Bini-films over zwendelaar Robertico (Asporaat) verschenen en een spin-off, Judeska in da House, over het luidruchtige personage tante Judeska (ook gespeeld door Asporaat).

Coronapas

Zowel distributeur WW Entertainment als producent Kaap Holland wil niet zeggen of de onduidelijkheid te maken heeft met de protesten van Asporaat tegen de coronapas. De cabaretier schrapte eerder zijn theatertournee omdat hij het er niet mee eens is dat publiek in het theater een QR-code moet tonen om naar binnen te mogen. Ook voor bioscoopbezoek is een groen vinkje in de corona-app tegenwoordig verplicht.

De komiek baarde opzien door begin oktober ondanks zijn protesten wel op de uitreiking van de Gouden Kalveren te verschijnen, een bijeenkomst die ook alleen kon worden bezocht door mensen die in het bezit van een coronapas zijn. De komiek meldde eerder deze week op Instagram dat hij momenteel op reis is.

Door: ANP

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.