Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Amsterdamse Zuidas houdt boven- en ondergronds open dag

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
De Zuidas in Amsterdam houdt op zaterdag 30 oktober open dag. Voor iedereen die wel eens een fietstocht wil maken met tunnelexperts, wil meedenken over reusachtige funderingen en nieuwsgierig is naar… ondergrondse lasagne. Dit meldt de gemeente Amsterdam.
Samen met Rijkswaterstaat en ProRail bouwt de gemeente Amsterdam aan de stadswijk Zuidas. Er komen woningen, een nieuw treinstation en de A10 gaat er ondergronds. Er is al veel gedaan en er komt nog meer aan. Daarom vond de gemeente het hoog tijd voor een open dag. Die geeft bezoekers de kans om te zien en ervaren wát er in Zuidas nu precies gebeurt.
 

Open dag

 
Op 30 oktober 2021 nemen allerlei specialisten geïnteresseerden mee door de wijk, over bouwterreinen, tussen de metrosporen, langs fraaie groene plekjes, prijswinnende gebouwen en kunst. Tijdens deze rondleidingen ziet u dingen die u normaal nooit ziet en hoort u verhalen die u normaal nooit hoort. En boven alles maken we er gewoon een leuke dag van, weer of geen weer. Ook voor jongere bezoekers.
 

Wat is er te doen?

 
Er is een omvangrijk programma, te veel om hier op te noemen. Het complete overzicht van alle rondleidingen en activiteiten is te vinden via de Zuidas-website. Inschrijven voor de verschillende rondleidingen kan hier.
 
  • Laat u bijpraten over Zuidasdok, het grootste infrastructurele project van Nederland, waarbij de A10 deels ondergronds gaat.
  • Bezoek werkterreinen waar reusachtige funderingen worden aangelegd – en puzzel zelf mee met de bouwers.
  • Verken de toekomstige woonbuurt Ravel, waar 1.350 woningen verrijzen. Met deskundige en inspirerende uitleg.
  • Ontdek de ondergrondse ‘lasagne’ van zand en kilometerslange kabels op het werkterrein van wat straks de Maurice Ravellaan wordt.
  • Ga mee op fietstocht met tunnelexperts en specialisten die uitleggen hoe we de spaghetti van wegen uit elkaar gaan halen.
  • Ontdek waarom het Van der Valk Amsterdam Zuidas hotel is uitgeroepen tot het Beste Gebouw 2021.
Inschrijven voor de verschillende rondleidingen kan hier.
 

Unieke stadswijk

 
Zuidas ligt dicht bij Schiphol en bij de Amsterdamse binnenstad. Daardoor trekt het gebied nationale en internationale bedrijven en organisaties. Daarnaast komen er steeds meer mensen wonen. De wijk wordt dus steeds levendiger, maar is nog zeker niet af. De gemeente ontwikkelt de Zuidas tot een complete stadswijk met een uniek karakter, een wijk waar wonen, werken, reizen en ontspannen samengaan.
 
 
Door: Nationale Recreatiegids
Foto: Marcel Steinbach

 

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.