Normal_rss_entry-331675

Alle 75 voetbalsupporters die donderdag werden aangehouden voor, tijdens en na de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen 1. FC Union Berlin zijn weer vrijgelaten, zegt de Rotterdamse politie.

Bij ongeregeldheden rondom de voetbalwedstrijd raakten donderdag vier mensen gewond. Dit gebeurde nadat de Mobiele Eenheid (ME) een diensthond inzette toen Duitse supporters de ME aanvielen, aldus een woordvoerster van de politie. Deze hond beet drie Union Berlin-supporters en onbedoeld een ME'er. Alle vier werden nagekeken en behandeld door ambulancepersoneel en hoefden niet naar het ziekenhuis.

De Berlijnse voetbalclub reageerde kritisch op het politieoptreden. Woordvoerder Christian Arbeit van de club uit Duitsland zei beelden te hebben gezien van fans die volgens hem het slachtoffer werden van het ingrijpen van de politie. Hij noemde dat "onaanvaardbaar". Volgens een woordvoerster van de politie past die term eerder "bij de hooligans die het gevecht met de ME aangingen".

In de Rotterdamse wijk Lombardijen werden 59 Duitse fans opgepakt. Zij waren volgens de politiewoordvoerster uit op een confrontatie met supporters van Feyenoord. Ze hadden boksbeugels, pepperspray, verzwaarde handschoenen en bivakmutsen bij zich, aldus de politie.

Door: ANP