Normal_rss_entry-330090

Het langverwachte bioscoopvervolg op hitserie ANNE+ beleeft vanavond de wereldpremière in bioscoop Eye in Amsterdam. De hoofdrolspelers en crew zullen hierbij aanwezig zijn.

De serie ANNE+, die tot nu toe twee seizoenen beslaat, vertelt over het leven van een jonge queer vrouw in Amsterdam. De reeks van regisseur Valerie Bisscheroux en scenarist Maud Wiemeijer kreeg in binnen- en buitenland goede kritieken door de verfrissende stijl en de queer representatie. De serie werd meerdere keren genomineerd voor onder meer de Gouden Kalveren en de Prix Europa.

In de film staat Anne op het punt met haar vriendin naar Montreal te verhuizen. Ondertussen worstelt zij met het afronden van haar eerste boek. In de film keren veel hoofdrolspelers uit de serie terug, onder wie Hanna van Vliet, Jouman Fattal en Jade Olieberg. Ook Romana Vrede als haar uitgever en Hein van der Heijden en Jacqueline Blom als de ouders van Anne zijn weer te zien in de film.

Een grote nieuwe rol is weggelegd voor de non-binaire acteur Thorn Roos de Vries. De bioscoopfilm is vanaf 14 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

Door: ANP