Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Snollebollekes in maart 2022 weer in ‘stamstadion’ GelreDome

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De Snollebollekes geven volgend jaar maart weer een aantal shows in het GelreDome. De groep, die als eerste feestact ooit een optreden in een stadion mocht verzorgen, borduurt daarmee voort op de succesvolle concertreeks in het Arnhemse stadion die twee jaar geleden voor het eerst werd gehouden en dit weekend weer verder gaat.

Frontman Rob Kemps zegt er in gesprek met het ANP naar uit te kijken. "Het voelt heel onwerkelijk dat we weer mogen, maar dat is voor iedereen zo, denk ik", zegt Rob. Aankomend weekend halen de Snollebollekes eerst nog de optredens die vorig jaar vanwege corona werden afgelast in. "Ik heb er heel veel zin in. Ik hoop dat de mensen er zelf ook zin in hebben, maar dat denk ik stiekem wel."

De kaartverkoop voor de shows in 2019 ging razendsnel en ook de aankomende shows waren in rap tempo uitverkocht. Rob noemt het "een eer" dat hij met de feestact in het volle stadion mag optreden. "Het is mooi dat het zo gegroeid is. Op festivals zagen we dat we geschikt zijn voor de grote massa. Dit is dan een cadeautje."

Stamstadion en panfluit spelen

De Snollebollekes-frontman zou het leuk vinden als het GelreDome in de toekomst "het stamstadion" van de groep kan worden, zoals het Philips Stadion in Eindhoven dat is voor Guus Meeuwis en zijn Groots met een zachte G-concertreeks. Of dat gaat lukken moet blijken, maar met "120.000 bezoekers" is het in ieder geval volle bak gezelligheid, vindt Rob.

Het concept voor een Snollebollekes-optreden is volgens de zanger simpel. "Drie uur lang het verstand op nul. Als we beginnen om 20.00 uur gaat iedereen aan en om 23.00 uur gaat iedereen langzaam weer uit."

Met speciale gastartiesten en bijzondere gimmicks van Rob worden de optredens verder aangekleed. "We variëren, maar mensen krijgen wel wat ze van ons gewend zijn", zegt de zanger. "Ik ga niet ineens panfluit spelen ofzo."

Door: ANP

12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

12 april '24 (10:01)

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

12 april '24 ( 8:51)

Saïda Maggé neemt presentatie Koningsdaguitzending NOS dit jaar op zich

De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door Saïda Maggé. De nieuwspresentator neemt daarmee het stokje over van Jeroen Overbeek, die de live-uitzending de afgelopen jaren van commentaar voorzag.

12 april '24 ( 8:43)

Jonas Brothers verplaatsen Europees deel van tournee, show in Ziggo Dome verzet

De Amerikaanse band Jonas Brothers heeft het Europese deel van hun tournee verplaatst. Concertorganisator MOJO laat weten dat het concert dat de broers op 10 juni in Ziggo Dome zouden geven, nu op donderdag 3 oktober plaatsvindt. Als reden worden "planningconflicten" genoemd.

11 april '24 (15:19)

DI-RECT, Jonna Fraser en Waylon ook te zien op Zwarte Cross

Waylon, Jonna Fraser, DI-RECT en Living Colour zijn donderdag toegevoegd aan de line-up van Zwarte Cross. De organisatie maakte 51 nieuwe namen bekend die optreden tijdens het muziekfestival in Lichtenvoorde.

11 april '24 (10:21)

Dit zijn de presentatoren van Het Grote Songfestivalfeest

Cornald Maas en Edsilia Rombley presenteren in december de vierde editie van Het Grote Songfestivalfeest. Net als vorig jaar praten zij het evenement in de Ziggo Dome aan elkaar, is donderdag bekendgemaakt.

11 april '24 ( 8:55)

Grootste concert tot nu toe voor Rolf Sanchez

Rolf Sanchez treedt op 14 december op in AFAS Live in Amsterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Nederlandse zanger tot nu toe.

11 april '24 ( 8:45)

Gastoptreden van Danny Vera bij Groots met een Zachte G

Danny Vera is een van de gastoptredens tijdens de 2024-reeks van Guus Meeuwis' concerttraditie Groots met een Zachte G. Dat vertelde Meeuwis in RTL Boulevard.

11 april '24 ( 8:30)

Inschrijven voor marathon Amsterdam niet meer mogelijk: uitverkocht

Inschrijven voor de marathon van Amsterdam in oktober is al niet meer mogelijk. De 48e editie van het evenement is al uitverkocht en dat is volgens de organisatie eerder dan ooit. Vooral de hele marathon is dit jaar populair, met een recordaantal inschrijvingen van 22.500 hardlopers.