Normal_rss_entry-326673

Unmute Us noemt de versoepelde coronamaatregelen onbegrijpelijk. Initiatiefnemer Jasper Goossen van de protestbeweging, een vertegenwoordiger van organisatoren en werknemers uit de evenementen- en festivalsector, zegt dat de maatregelen "niet uit te leggen zijn".

Tijdens de persconferentie van demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge werd duidelijk dat meerdaagse festivals en evenementen weer door mogen gaan. Wel komt er een coronatoegangspas en geldt er nog altijd een maximale sluitingstijd voor horeca, ook op evenementen die juist geen eindtijd meer hoeven te hanteren.

"Wat ik gehoord heb is eigenlijk nog krommer dan wat er eerder al naar buiten kwam", zegt Goossen. "Een feestje overdag mag wel en 's nachts niet. Waarom? Vanwege de grotere kans op overmatig alcoholgebruik? Dat gebeurt bij sportevenementen ook en daarvan is ook niet aangetoond dat er meer besmettingen ontstaan." "Morgen gaan we ons beraden op vervolgstappen. Ik denk dat we serieus weer gaan overwegen om de gang naar de rechter te wagen", aldus Goossen.

Door: ANP