Normal_rss_entry-325169

Ritty van Straalen, CEO van festivalorganisator ID&T, vindt het mooi om te zien dat momenteel duizenden racefans bijeen kunnen komen op het circuit van Zandvoort. "Ik word er blij van om die grote horden mensen te zien die op weg zijn naar de Formule 1", laat hij in een reactie weten aan het ANP.

Van Straalen noemt het "fantastisch dat zulke aantallen mensen weer kunnen". Dat geeft hoop voor de entertainmentsector, vindt hij. "Mooi om zo veel mensen bij elkaar te zien die zich zichtbaar verheugen op iets dat ze met elkaar gaan beleven. We wensen F1 een mooi zonnig weekend!"

Op sociale media worden veel beelden van de drukte op en rond het circuit gedeeld. Niet iedereen reageert daar zo positief op als Van Straalen. Veel anderen uit de entertainmentsector vinden het juist "niet uit te leggen" dat het op het circuit wel heel erg op een festival lijkt, terwijl festivals verboden zijn.

ID&T, het bedrijf achter evenementen als Mysteryland, Awakenings en Thunderdome, sprak eerder wel kritisch over de aanhoudende beperkingen in de evenementensector. De organisatie spande een kort geding aan tegen de Staat in een poging de maatregelen op te heffen, maar trok dat later weer in.

Door: ANP