Normal_rss_entry-322902

Groningen en Nijmegen sluiten zich aan bij de landelijke demonstratie van de evenementensector op zaterdag. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt. In totaal hebben nu 470 organisatoren van festivals en evenementen, evenementenlocaties en leveranciers aangegeven de straat op te gaan.

Eerder werd al bekend dat in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht vreedzame demonstraties zullen plaatsvinden. Partijen uit Den Haag zullen zich aansluiten bij de protestmars in Rotterdam. Vanaf 14.00 uur wordt in de steden gedemonstreerd. Mensen die willen meelopen kunnen zich op de website van de actie Unmute Us aanmelden en de looproutes vinden.

Vrijdag maakte demissionair premier Mark Rutte tijdens een persconferentie bekend dat discotheken en nachtclubs tot 1 november dicht blijven. Festivals gaan sowieso tot 20 september niet door. Kort daarna werd de demonstratie van de evenementensector aangekondigd.

Organisatoren van onder meer Lowlands, DGTL, North Sea Jazz, Best Kept Secret, A State of Trance en Soenda willen met de demonstratie een signaal afgeven aan de overheid. Ze eisen dat evenementen vanaf 1 september weer met een volledige capaciteit mogen plaatsvinden.

Door: ANP