Normal_rss_entry-322820

Nog drie steden hebben zich aangesloten bij de landelijke demonstratie Unmute Us van de evenementensector, meldt de organisatie. Welke steden dat zijn, wordt dinsdag bekendgemaakt.

Vrijdag werd bekend dat ruim driehonderd organisatoren van festivals en evenementen aanstaande zaterdag de straat op gaan in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Onder anderen de organisatoren van Lowlands, DGTL, North Sea Jazz, Best Kept Secret, A State of Trance en Soenda zijn van de partij. In ieder geval in zes steden vinden zaterdag vreedzame demonstraties plaats.

Met het protest willen de festivalorganisatoren een signaal afgeven aan de overheid. "De sector vraagt om een duidelijk toekomstplan, met meetbare afspraken, maar ook om erkenning voor de emotionele gesteldheid van de vele bezoekers en makers die zich niet gehoord voelen. We willen elkaar weer kunnen ontmoeten, weer kunnen lachen en dansen. Bovenal willen we weer vooruit kunnen kijken", lieten de initiatiefnemers weten.

Vrijdag maakte demissionair premier Mark Rutte tijdens een persconferentie bekend dat discotheken en nachtclubs tot 1 november dicht blijven. Festivals gaan sowieso tot 20 september niet door.

Door: ANP