Normal_rss_entry-321342

Het Soenda Festival in Utrecht heeft goede hoop om in augustus toch nog door te gaan zonder maatregelen. "We blijven vechten voor ons evenement en voor ons team", schrijft de organisatie op Instagram.

Het festival staat gepland voor 28 augustus. Volgens de huidig geldende maatregelen betekent dat er maximaal 750 bezoekers zijn toegestaan bij het festival. Onder die omstandigheden kan het muziekfestival niet doorgaan, zegt de organisatie.

De organisatoren hopen daarom op meer vrijheid en minder maatregelen vanaf 13 augustus. Dan kondigt het kabinet een nieuw besluit aan over festivals dat mogelijk al vanaf de dag erna zal gelden. "Ook al is de kans erg klein, wij pakken die met beide handen aan."

ID&T

Soenda Festival was in januari als een van de eerste festivals van 2021 uitverkocht. Slechts een paar uur was er nodig om de 17.500 kaarten te verkopen. Soenda Festival stond oorspronkelijk gepland in mei, maar werd al verplaatst naar augustus. Het is nog niet bekend of de kaarten geldig blijven voor een volgende editie als het festival niet doorgaat.

Elevation Events, de organisator van het festival, was een van de ruim veertig aangesloten partijen bij het kort geding van festivalbedrijf ID&T tegen de overheid. Woensdag werd duidelijk dat het bedrijf het kort geding niet doorzet wegens gebrek aan juridische grond.

Door: ANP