Normal_rss_entry-321001

Festivalorganisator ID&T bekijkt of het kort geding tegen de overheid wordt doorgezet. Het bedrijf heeft nog te veel vragen over de kabinetsbeslissing van maandag om eendaagse festivals tot 1 september met meer dan 750 bezoekers te verbieden. Ook over periode daarna zijn er nog vragen. ID&T heeft nu het advies van het Outbreak Management Team (OMT) en de onderbouwing van het besluit opgevraagd en zal binnen twee dagen besluiten of het kort geding zal worden doorgezet.

ID&T spande samen met tal van organisaties een kort geding aan om duidelijkheid te forceren over de rest van het festivalseizoen. De zaak werd vorige week aangehouden nadat het kabinet had aangegeven waarschijnlijk maandag een besluit te nemen over eendaagse festivals. De organisator blijft echter met vragen zitten na het maandag door demissionair premier Mark Rutte aangekondigde besluit.

De festivalorganisaties willen ook graag duidelijkheid over de periode na 1 september. "Er is de afgelopen 1,5 jaar door de overheid gecommuniceerd dat als iedereen die dat wil gevaccineerd is, we weer open gaan. Het is ons dus onduidelijk waarom er überhaupt nog een beslissing moet komen voor de periode na 1 september, gezien dat het moment is waarop iedereen gevaccineerd zou kunnen zijn. Hierdoor ontbreekt het aan een duurzaam beleid ten aanzien van evenementen", aldus Rosanne Janmaat, directielid van de ID&T Groep.

Verboden

De komende twee weken zijn alle evenementen zonder zitplaatsen nog verboden. Vorige week kondigde het kabinet aan dat meerdaagse festivals met camping tot 1 september verboden blijven. Daardoor werden onder meer Lowlands, Down The Rabbit Hole en Mysteryland geannuleerd. Een besluit voor de eendaagse evenementen moest in eerste instantie wachten tot de 13e, maar organisaties drongen erop aan om eerder een beslissing te krijgen.

Op 13 augustus neemt het kabinet nieuwe besluiten over het coronabeleid voor de komende periode. Dan wordt waarschijnlijk ook meer duidelijk over wat er gebeurt met evenementen in september.

Door: ANP