Festivalorganisator ALDA vindt nieuwe maatregelen 'bittere pil'

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Festivalorganisator ALDA, die onder meer A State of Trance organiseert, vindt de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet maandag heeft aangekondigd "een bittere pil". Demissionair premier Mark Rutte maakte bekend dat eendaagse festivals tot 1 september maximaal 750 bezoekers mogen ontvangen. ALDA is blij met die duidelijkheid, maar wil ook zo snel mogelijk meer weten over festivals na 1 september.

"De afgelopen weken waren pittig vanwege het constant hollen of stilstaan, de vele onzekerheden en het niet kunnen beantwoorden van vragen van bezoekers, artiesten, leveranciers en andere partners", aldus ALDA-directeur Allan Hardenberg. "De zojuist bekendgemaakte beslissing is een ontzettend bittere pil, maar geeft ons deels duidelijkheid. Toch is er ook nog veel onzekerheid."

A State of Trance, een dancefestival in de Jaarbeurs in Utrecht met Armin van Buuren, staat gepland op 4 en 5 september. Er worden 55.000 bezoekers verwacht. Hardenberg wil duidelijkheid voor hen en voor de vele buitenlandse artiesten en dj's die naar het festival komen en daarvoor vluchten en hotels moeten boeken.

ALDA sloot zich eerder als een van de ruim veertig partijen al aan bij het kort geding van festivalbedrijf ID&T tegen de overheid. Ze eisen duidelijkheid over het doorgaan van festivals zonder overnachting. Het kort geding werd twee keer uitgesteld. ID&T heeft maandag nog niet gereageerd.

Door: ANP