Normal_rss_entry-318453

De evenementensector en de overheid gaan begin volgende week met elkaar in gesprek om met elkaar een oplossing te vinden over de op losse schroeven staande festivalzomer. De tijd dringt, zegt Rosanne Janmaat, COO van festivalorganisator ID&T tegen het ANP.

ID&T heeft het kort geding dat vrijdag eigenlijk zou dienen, voorlopig aangehouden omdat zorgminister Hugo de Jonge voorstelde om eerst met elkaar in gesprek te gaan. Volgens Janmaat "een eerste stap" naar een oplossing. "De afgelopen week is er best wel veel gebeurd. Gisteren hebben we allemaal het Kamerdebat nauwlettend gevolgd. En we voelden ons ontzettend gesteund", zegt ze. "Een groot gedeelte van het debat had betrekking tot onze sector. Daar waren we heel blij mee."

Het kabinet maakte woensdag ook bekend 135 miljoen euro extra uit te trekken voor steun aan de sector. Organisatoren kunnen daarnaast een groter deel van hun gemaakte kosten vergoed krijgen en de termijn om een aanvraag in te dienen wordt uitgebreid. "Dat, samen met de toezegging van de minister dat hij graag met de sector in gesprek wil, heeft ons doen besluiten om toch nog een keer met elkaar om de tafel te gaan om samen te kijken of we tot een duurzame oplossing kunnen komen die houdbaar is voor nu en de toekomst. Als dat niet lukt, zetten we het kort geding alsnog door."

Janmaat zal zelf bij het overleg zijn, net als een vertegenwoordiging van de Alliantie van Evenementenbouwers.

ID&T had het kort geding aangespannen uit naam van nog ruim veertig andere organisaties van festivals en evenementen.

Door: ANP