Normal_rss_entry-318146

Festivalorganisator MOJO is blij dat dankzij het nieuwe steunpakket de kosten voor de komst van de Britse artiesten op Lowlands en Down the Rabbit Hole ook worden gecompenseerd wanneer de festivals niet door kunnen gaan. Artiesten van buiten de Europese Unie vielen eerst namelijk buiten de boot, wat voor hoge kosten zou zorgen, vertelt een woordvoerder van MOJO aan het ANP.

Het kabinet maakte woensdag bekend 135 miljoen euro extra uit te trekken voor steun aan de evenementensector. Organisatoren kunnen met dit steunpakket een groter deel van hun gemaakte kosten vergoed krijgen en de termijn om een aanvraag in te dienen wordt uitgebreid. Ook vallen geboekte artiesten van buiten de Europese Unie onder het garantiefonds.

"Dat is heel goed nieuws. Met name voor festivals die niet door kunnen gaan, maar ook voor Lowlands en Down the Rabbit Hole, waarvan we hopen dat ze door kunnen gaan", vertelt een zegsvrouw van MOJO. "Daarvan kunnen nu de extra financiële risico's gewaarborgd worden, zoals de kosten van artiesten van buiten de EU."

Duurste artiesten

Eerder liet Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg zijn ongenoegen over dat laatste punt ook al horen. "Dat zijn de duurste artiesten die we geboekt hebben. Het is werkelijk waar schofterig", zei hij toen tegen het ANP, verwijzend naar onder acts als Liam Gallagher, Stormzy en The Chemical Brothers. Op Down the Rabbit Hole staan onder andere de Britse acts Gorillaz en Disclosure.

Toch vraagt de organisatie nog steeds om meer duidelijkheid over het wel of niet doorgaan van evenementen na half augustus. De huidige maatregelen, waarbij meerdaagse evenementen niet door mogen gaan, gelden tot 14 augustus. Daarna worden de maatregelen opnieuw overwogen. Lowlands is dit jaar van 20 tot en met 22 augustus, Down the Rabbit Hole van 27 tot en met 29 augustus.

Door: ANP