Normal_rss_entry-318030

Organisatoren van evenementen mogen hopen op extra compensatie nu de coronamaatregelen weer zijn aangescherpt. Het demissionaire kabinet werkt aan een verruiming van de garantieregeling voor bijvoorbeeld festivals. Daar wordt waarschijnlijk voor het coronadebat van woensdag meer over bekend.

Dat bevestigen Haagse bronnen na een bericht van de NOS. Sinds deze maand kunnen bedrijven die door nieuwe coronabeperkingen een evenement moeten afgelasten, 80 procent van de al gemaakte kosten terugkrijgen. Dat wordt volgens ingewijden verhoogd, mogelijk zelfs naar 100 procent.

Het kabinet greep vrijdag hard in bij de uitgaans- en evenementenbranche, omdat het aantal besmettingen sinds de versoepelingen van eind juni veel te hard oploopt. Alleen eendaagse evenementen mogen de komende maand doorgaan, en alleen als alle bezoekers een vaste zitplaats hebben op minstens anderhalve meter van elkaar.

Demissionair minister-president Mark Rutte erkende maandag dat het kabinet een inschattingsfout heeft gemaakt en te snel te veel coronamaatregelen heeft losgelaten. Ook de communicatie over de versoepelingen was ongelukkig, gaf Rutte toe. Hij bood zijn excuses aan.

Door: ANP