Nandi van Beurden: vertolking Sound of Music heeft meer kloten

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Musicalster Nandi van Beurden vindt dat de nieuwe vertolking van The Sound of Music in vergelijking met de film "meer kloten heeft". In de musical, waarin ze de hoofdrol van gouvernante Maria speelt, kent elk personage volgens haar een dubbele laag. "In de film zijn sommige karakters wat eenkleurig", aldus Van Beurden in gesprek met het ANP.

Donderdagavond speelt het ensemble de eerste try-out. Van Beurden vindt het spannend terug het theater in te gaan. De laatste keer dat de musicalster op het podium stond, was tijdens de finale van het AVROTROS-programma Op zoek naar Maria. "Ik heb wel de kriebels", vertelt ze. "Mensen hebben mij het hele programma gevolgd. Nu moet ik me wel gaan laten zien."

115 keer

Van Beurden betreedt het podium samen met operazangeres Francis van Broekhuizen. Zij speelt de rol van moeder-overste. De voorbereiding daarop was heel simpel, aldus Van Broekhuizen. "Ik kijk The Sound of Music sinds ik vier jaar ben elke maand. Ik heb de film al zo’n 115 keer gezien. De muziek ken ik dus van voor naar achter. Ik moest de nummers alleen nog in het Nederlands leren."

De operazangeres noemt moeder-overste een "lieve en wijze vrouw". "Ik vind het heel mooi dat zij een soort moeder voor Maria is." Van Broekhuizen heeft veel zin de rol te vertolken. "Ik vind het heel bijzonder", vertelt ze. "Dit is een van de eerste grote producties sinds de heropening van de culturele sector. Het publiek wil weer vermaakt worden, dat geeft een enorme boost."

De klassieker gaat op 9 juli in première in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Later trekt The Sound of Music door het land langs onder meer Amsterdam, Maastricht, Groningen en Rotterdam. De musical speelt tot en met 13 februari 2022.

Door: ANP