Normal_rss_entry-316357

De coronaproof concertserie 'Het strand van' keert dit jaar terug in festivalvorm. Op Texel vindt van 23 tot 25 juli een intiem minifestival plaats voor maximaal duizend bezoekers per dag. Dat hebben organisators Typhoon en Machiel Hofman, eigenaar van organisatiebureau Tribe, vrijdag bekendgemaakt. Op het festival zijn er optredens van onder anderen Kraantje Pappie, Ronnie Flex en Tino Martin. Ook Sunnery James & Ryan Marciano en Typhoon zelf zijn van de partij.

Vorig jaar bedacht de organisatie 'Het strand van' en 'De tuin van' als alternatief voor de geannuleerde festivalzomer. De toen nog losse concerten en shows waren voor honderd man publiek toegankelijk en bezoekers moesten nog op hun plaats blijven zitten. Dat is dit jaar niet meer het geval.

Toch wilde de organisatie het bewust klein houden door de capaciteit laag te houden en zo een intieme sfeer te scheppen. "We zagen dat mensen dat kleinschalige toch ook erg leuk vinden", zegt Hofman tegen het ANP. "Wij dachten: is het dan niet veel leuker om het oude festivalgevoel neer te zetten met meer bandjes op een dag maar dan wel kleinschalig, waardoor je een minifestivalletje creëert."

Eerste editie

Voor 'Het strand van 2021' zijn geen weekendkaarten verkrijgbaar maar bezoekers kunnen wel meerdere dagen langskomen. Elke festivaldag heeft een andere line-up. Vooraf moet een bewijs van een negatieve coronatest of een vaccinatiebewijs worden overlegd. Dit is volgens de richtlijnen van het RIVM. Maar eenmaal binnen mag de 1,5 meter afstand worden losgelaten.

De organisatie spreekt van "de eerste editie" van het evenement en hoopt er een jaarlijkse traditie van te kunnen maken. "Je weet het natuurlijk nooit, maar we hebben wel het idee dat dit iets kan zijn wat uit corona voortkomt en een nieuwe wereld kan zijn", aldus Hofman.

De kaartverkoop voor 'Het strand van 2021' is vrijdag direct begonnen.

Door: ANP