Normal_rss_entry-313501

Muziekliefhebbers kunnen zaterdag weer bijzondere releases scoren tijdens Record Store Day. Honderd platenzaken in Nederland doen mee met het evenement.

Record Store Day wordt normaal gesproken gevierd op de derde zaterdag in april. Vorig jaar was dat vanwege de coronacrisis niet op de normale manier mogelijk en werd het eendaagse evenement verspreid over drie data in augustus, september en oktober zodat winkeliers zich konden aanpassen aan de coronaprotocollen. Ook dit jaar is het evenement opgesplitst: volgende maand, op 17 juli, is er nog een Record Store Day.

Normaal gesproken vinden er ook vaak kleine concerten plaats in het kader van Record Store Day, maar die zijn voorlopig nog niet mogelijk.

Spinvis

Spinvis is dit jaar de Nederlandse ambassadeur. De eerste 5000 mensen die zaterdag een aankoop doen in één van de deelnemende platenzaken, krijgen gratis de Record Store Day-single van Spinvis op geel vinyl mee naar huis.

Record Store Day ontstond veertien jaar geleden in Amerika. Inmiddels doen meer dan 2000 onafhankelijke platenzaken over de hele wereld mee. In Nederland wordt het evenement voor de twaalfde keer gevierd.

Door: ANP