Normal_rss_entry-313470

Directeur Eric van Eerdenburg van Lowlands is heel blij met het nieuws dat zijn festival deze zomer kan doorgaan met een test- of vaccinatiebewijs. Dat laat hij vrijdag weten in reactie op het kabinetsbesluit. Wel wil hij zekerheid dat de vaccinatieadministratie en -apps helemaal op orde zijn als Lowlands doorgaat.

"Wat ons betreft is Lowlands een go", aldus Van Eerdenburg. "Maar we willen wel een garantie van de overheid dat alles goed werkt. Ik moet de hele administratie nog zien. Je moet er niet aan denken dat er 50.000 mensen voor de deur staan die gevaccineerd zijn, maar dat niet kunnen aantonen omdat de app hapert."

Dit is vooralsnog echter de enige hobbel die Van Eerdenburg op dit moment ziet. De Lowlands-baas gaat nu "heel hard voorbereiden, we hebben de duidelijkheid die we nodig hadden. We hoeven niet meer rekening te houden met tien verschillende scenario's."

Er komen geen acts uit de VS, omdat die logistiek nog te veel problemen geven. "Maar we hebben genoeg mooie verrassingen uit Europese landen om onze fans een onvergetelijke editie te bieden."

Door: ANP