Normal_rss_entry-312885

Nu North Sea Jazz dit jaar opnieuw is uitgesteld vanwege de coronamaatregelen, trekt het festival eenmalig Rotterdam in. In Bird, De Doelen, LantarenVenster en RTM Stage, de nieuwe concertzaal in Ahoy, vinden van 9 tot en met 11 juli concerten plaats. Dat heeft concertorganisator MOJO dinsdag bekendgemaakt.

De shows tijdens NN North Sea Jazz Downtown zijn voor publiek toegankelijk volgens de dan geldende coronaregels. Ook worden ze gelijktijdig gratis gestreamd via de website van het festival. Onder anderen Cécile McLorin Salvant/Sullivan Fortner Duo, Eric Vloeimans, Martin Fondse & Matangi Quartet, GAIDAA en Gino Cochise verzorgen een optreden.

Festivaldirecteur Jan Willem Luyken noemt het een "bittere pil" dat North Sea Jazz voor het tweede jaar op rij niet kan plaatsvinden, maar is blij met het alternatief. "Gelukkig geven de recente ontwikkelingen alle reden tot optimisme. Ik ben heel blij dat we dit jaar dankzij onze partners toch een programma kunnen presenteren waarbij ook weer publiek aanwezig kan zijn. Dit jaar gaan we op bezoek bij een aantal prachtige zalen in Rotterdam. Volgend jaar begroeten we iedereen weer gewoon op het festival in ons vertrouwde én vernieuwde Ahoy".

North Sea Jazz zou volgende maand plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. Het festival is verplaatst naar 8, 9 en 10 juli 2022.