Normal_rss_entry-311302

De conclusie die Fieldlab Evenementen trekt na meerdere testevenementen de afgelopen maanden is goed nieuws voor MOJO. Wel moet er snel duidelijk worden wat dit concreet betekent voor de festivals en concerten deze zomer, stelt de concertorganisator.

"Wij zijn ontzettend blij dat nu wetenschappelijk is aangetoond dat onder de juiste voorwaarden het wél mogelijk is om grootschalige evenementen door te laten gaan met de volledige capaciteit aan bezoekers en zonder de anderhalve meter aan te houden. Nu moet dit doorvertaald worden naar de routekaart", zegt de woordvoerder van MOJO tegen het ANP. De organisator van onder meer Lowlands en Down The Rabbit Hole vraagt het kabinet om snelle duidelijkheid. "We hebben als branche al onze deadlines de hele tijd doorgeschoven, maar als we dit jaar nog een festivalzomer willen, moeten we nu echt wel weten waar we aan toe zijn."

Fieldlab Evenementen maakte woensdag bekend dat evenementen met veel bezoekers mogelijk zijn, ook bij een hoog risiconiveau. Bij het risiconiveau zorgelijk, het een na laagste niveau, zou zelfs onder voorwaarden een 100 procent bezetting mogelijk zijn.

Door: ANP